torsdag 30 juni 2011

Ett svettigt (dilemma) i-landsproblem.


Så här i dessa svettiga tider (nu menar jag sommarvärmen) så är det inte lätt att veta när man ska duscha för att känna sig fräsch och oklibbig.

Alt. 1: Duscha på kvällen innan läggdags är skönt men jag vaknar i alla fall sjöblöt! Jag svettas t o m i hårbotten?! Ofräscht.

Alt. 2: Duscha på morgonen och jag lovar att fram till lunch har maxgränsen för sval o fräsch passerats för länge sedan. Klibbighetsmaxnivån är nådd redan när jag hämtat jobbets post vid 10.30.

Alt. 3: Duscha efter jobbet...men...innan jag fått smörjt in mina torra armar/ben och fönat håret i varm luft från hårblåsen i regnskogsfuktigt badrum...tja...eftersvettningarna är kraftiga. Vilket ogjort arbete liksom.

Så...jag klagar inte på värmen för jag gillar VARMT, a lot men frågan är NÄR man ska duscha för att bevara fräschören i alla fall mer än en timme?
Svar till svettiga damen.

Pöss på er.

7 kommentarer:

Singelmamman sa...

Hm, jag tränar så mycket, (så fick jag det sagt :-) att jag duschar morgon och kväll nästan varje dag. Men jag tvättar inte alltid håret, eller ens sköljer det. Men så har jag inte så fint hår som du heller. Kram

Märta sa...

Mycket bra fråga. Failar stort i att se sval och fräsch och prydlig ut just nu. Isklampar innanför BH:n?
Fast nog är det bra ljuvligt iaf - med sommar och värme.

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att man känner sig lika klibbig när än man duschar.
Här är det över i morgon...

Shamrock sa...

Tror att man måste stå i duschen hela tiden för att få den fräscha känslan

Anonym sa...

Kanske prova att hänga plastpåsar med isbitar i under armarna? Nä skämt åsido, man får nog fan stå ut med att vara svettig. Du är ju inte ensam om det i alla fall om nu det kan vara en tröst? Dessutom drar väl ovädret in snart antar jag, då är det ju bara att gå utanför dörren så blir man duschad. Praktiskt faktiskt!
Jisses vad långt det här blev då..

Anonym sa...

Äsch! Strunt i att duscha när det ändå är "ogjort arbete"!

Madlar sa...

Och jädrar vad mycket tvätt det blir!!!! Är inte riktigt läge att återanvända kläderna dagen efter :)