söndag 17 april 2011

Söndag.

Trädgårdsmästare Gafflan krattar, river, räfsar och rensar i det soliga vädret och konstaterar att kirskålen ääääälskar vår trädgård. Nu har vi inte mycket till rabatter men i dom vi har så gror kirskålen så det knakar...och (o)gräset...naturligtvis.

Kirskål.
Jaha, tänker ni säkert nu, men kirskål kan man ju använda i sallad!? Jag vet men så mycket kirskålsallad vill jag inte äta.
Bränt mig på vårens späda brännässlor också för någon (läs maken) har sprängt mina arbetshandskar. Sprängt som i att fingrarna spruckit i sömmarna, vill gärna bli så när en man med betydligt större händer trycker ner dom i en betydligt mindre damstorlek.
Schysst maken! Men han fick straff. Han fick krafsa i hop dom bruna resterna av fjolårets ormbunkar medan jag tog hand om det torra från alla funkior vi har och sedan gick jag en rond med sekatören bland diverse buskar. Egentligen har vi inte så mycket i vår trädgård än just ormbunkar, funkior och vildväxande vallmo. Allt är hemskt praktiskt och sköter sig självt faktiskt...kirskål och ogräs gror helt på eget bevåg...
Pöss på er.

12 kommentarer:

Singelmamman sa...

Tack för informationen, visste inte att man kunde äta kirskål. Vara i trädgården låter trevligt. Fast jag avstår gärna röjandet. Kramen!

Smulan sa...

Ge lite kirskål till bättre behövande bekanta eller grannar ;) Kram

Petra sa...

Ser att vi har haft ungefär samma sysselsättning i år.

Kram

Knasterfaster sa...

Vi ser ut att ha gjort exakt samma sak idag. Vi har också mycket kirskål, några funkior och jättestora rosa vallmor (fast vallmon blommar förstås inte nu). God kväll!

Fru Venus sa...

Jag vill HA trädgård! Du, snart sitter vi på berget :-) Kvällskram!

stort och smått sa...

Jag har nästan bara gräs i min trädgård och önskar att jag hade mer. Förutom gräs har jag några små vinbärsbuskar och tre små träd, och så har jag ett gäng förstörda penséer.

Ezter sa...

Ta din kirskål och späda nässlor och gör en god nässelshot! Du kan säkert googla fram receptet!

Gökboet sa...

Kirskål, maskrosor och annat ogräs, varför växer det så hilma bra?!

Mollamaja sa...

Åh vildväxande vallmon, VILL HA!!

Renée sa...

Har du ingen brevid som har häst eller kanin? Kirskål är bra föda till djur oxå, Himla bra på alla vis fast inte i landen... Märkligt...

Anna sa...

Härligt med en trädgård som sköter sig själv :)
har också räfsat och rensat idag, tur man kan jobba hos andra när man inte har någon egen trädgård :)
kram

Shamrock sa...

Tack. Nu vet jag hur kirskål ser ut. Har funderat på om vi har det i vår trädgård. Jag har väldigt mycket ogräs men tror faktiskt att jag sluppit just dens orten