tisdag 26 april 2011

Lite what? eller quoi? som det heter på franska.

Dagens första quoi utbrast jag i hemma på lunchen. Jag skulle utöva min last (röka) på utsidan av huset baksida varför jag går ut genom bakdörren...i makens trädskor (stk 45), skitkissenödig och naturligtjävlavis bråttom till jobbet. Teven står på och datorn och jag måste hinna kissa innan jag går till jobbet igen. Tar tag i dörrhandtaget och får det i
handen!!! Jag ba quoi??? Jag kommer inte in! Fan, fan, fan tänker jag medan jag springer runt huset och hoppas att låsivern i mig inte har gjort det jag alltid gör per automatik när jag kommer in...nämligen att låsa framsidans entrédörr.
Hurra jublade jag när jag såg att jag varit slarvig med låsningen. Det hade väl inte varit hela världen om jag gått till jobbet utan nycklar och lite sånt men dom där megastora trädojjorna hade det säkert blivit frågor på.
Var med äldsta till tandläkaren för att kolla puckade tänder och om tanden önskade placera sig där det är tänkt. Det gör den.
I alla fall ville jag gå en annan väg från tandis så att jag kunde kolla ordentligt på skitungarna som sitter bakom busstationens väntkur och rökar. Två av dom vet jag vilka det är men dom andra två ville jag spana på. Så jag gick iväg åt det hållet medan äldsta plötsligt väser som värsta kobran (och tvärstannar likt en hund i koppel som vägrar gå en milimeter extra) att "...nu är du fan pinsam mamma! Jag vägrar gå den vägen!" Jag ba quoi??? Pinsam? Jag?
Ja, ja...jag fick vända och gå samma väg som vi kom ifrån.

Pöss på er.

11 kommentarer:

Petra sa...

Pinsam? Du? Tror att hon överdriiiiiver en aning.

Fru Venus sa...

*fniss* Det är en mammas rättigheter att spana ;-) Skönt att du slapp in, men jag hade gärna velat höra din förklaring på jobbet ;-)) Jag har mailat dig, kram!

Stina sa...

en mammas rättigheter, jag säger som Venus! :)

Anna sa...

Hahahah! Här stannar jag som följare, gillar din berättarstil...målande o hysteriskt kul ;o))

Klem Anna

Fru Gårman sa...

Pinsam är sunt! Men handtag i handen är det inte.

Anonym sa...

Haha Gafflan. What a day! ;-)

Anna sa...

Ha ha pinsamma föräldrar har man ju hört talas om :)

Shamrock sa...

Undrar när man slutar vara pinsam - jag börjar tröttna på att vara det

Renée sa...

Hur kommer det sig att mammor blir pinsamma vid en viss ålder?

Singelmamman sa...

Pinsam. Herregud de där ungdomarna har så många konstiga idéer. Snart säger de väl att de inte vill att vi ska gå med dem på stan heller. Vilka är det som är pinsamma egentligen.

Malla sa...

Hahhaha :D