torsdag 17 februari 2011

Morgonrutiner.

* Kl 06.10 går larmet. Upp, upp, UUUUUUUPP!
* Kl 06.20 draaaaaaar jag mig upp.
* Irra runt en stund, sätta på tv och kolla nyheter. Äta något.
* Kl 06.40 är äldsta uppe, yngsta måste väckas personligen av mig och jag stannar ända till hon satt sig upp i sängen med fötterna i golvet.
* Frukost till kidsen. Jo, jag bistår som assistent, vill inte att dom ska åka till skolan på tom mage.
* Morgonbestyr på toa, för mig, av hygienisk karaktär. Sedan starta dator och kolla bloggar, skriva inlägg.
* Döttrars tur att göra toalett och jag känner hårsprayångorna ända ut i hallen.
* Kl 07.35, dags att irra runt lite till...döttrarna alltså. Nu ska det letas diverse saker som kan vara bra att ha med sig till skolan...eller inte men det irras runt i alla fall.
* Kl 07.40. Tala om att nu är det bråttom till bussen.
* Kl 07.45. Meddela att NU måste ni gå till bussen.
* Kl 07.48. Bussen går med döttrar på. Jag kan faktiskt se till busshållplatsen och i värsta fall stannar bussen på utsidan huset :D
* Kl 07.50. Jag fixar håret och går runt och släcker lampor på övervåningen eftersom döttrarna "glömmer" det. Läser lite i tidningen. Njuter av tystanden.
* Kl 08.00. Går till jobbet.
* Kl 08.15 Arbetsdag börjar.
En morgon hos Gafflans. Hur ser det ut hos er?
Pöss på er.

20 kommentarer:

Melinda sa...

Shit pomfritt! Tycker du hinner med väldans mycket på morgonen!!

Anna sa...

Jag har de så lugnt och skönt!
Jag går upp kl.5.30, börjar alltid dagen med en dusch.
På med datan och intar min trolldryck, gröt och sen kaffe, sitter en hel timme vid datan, sen fixa håret + makeup och ut med vovven.
Fixa mat till jobbet och sen iväg.
Gillar och ha tid på morgonen!
Kram

Anonym sa...

Här finns ju inga andra som irrar runt på morgonen så jag kan lugnt ägna mig åt att irra runt här själv. Morgontrött är mitt mellannamn!
Godmorgon!

Ezter sa...

Inte som hos dig! Oftast bara jag som ska iväg min tid, då går jag upp 45 min innan jag ska köra. Äter lite yoghurt, kollar tidningen (om vi prenumerarar just då)fixar till mig lite och kör. Men jag har alltid också gått upp med barn som skullat iväg och hjälpt till. Det gör jag än om Yngsta ska iväg. Tycker det är lite mysigt faktiskt.

Anonym sa...

jag går upp när jag vaknar och då är huset tomt så jag har bara mej själv att hålla rätt på (kan vara nog så jobbigt!). Jag har all tid i världen till att äta frukost och ta det lugnt.
Hoppas du får en bra torsdag!

4U2! sa...

När barnen var små då jobbade jag så tidigt att det inte var rätt att väcka de då, nu är de "självgående".
Ha en fin dag!

Shamrock sa...

Går upp 5.30 slänger på mig kläder och borstar tänderna - sen drar jag. Resten av familjen får sköta sig själv

Gökboet sa...

Under alla dina morgonrutiner ligger jag ensamm kvar hemma, gott under duntäcket och är nästan på väg upp. Sen väntar... Ja vad då? Inte alltid kul det heller!

BrunettAnna sa...

Hm...har jag en klocka som ska ringa tidigt på morgonen så har jag troligtvis inte sovit en blund!! Annars- står upp när jag vaknar..nånstans mellan 9-10. Ibland inte förrän 14-15...men DÅ har jag jobbat natt!! :0)
SLAPPIS-PÖSSEN

Finnpajsaren sa...

JAg vill bara dö.
Men annars så stressar vi mest runt eftersom vi aldrig kommer upp i tid.
Tonåringen har eget ansvar över sin frukost och att komma upp i tid. Veran måste ju servas lite mer...

Suzan sa...

Går upp en timme innan jag ska iväg, rastar hund, äter frukost, bloggar, läser bloggar, byter kläder 20 ggr, packar träningsväskan, kanske hinner fixa naglarna lite snabbt och tar bilen till arbetet =)

Renée sa...

Jag vaknar... Eftersom jag är sjukpensionär så ser det oftast likadant ut varenda morgon. Ingen stress här inte...

Monica sa...

Här finns inte mycket stress på morgonen!
Jag står upp 06, dricker kaffe under den tiden jag gör mig iordning och går till jobbet 06.35.
Herr C klarar sig själv nu... ;D
Pöss

Pillargontanten sa...

Ungefär som hos dig, fast en timme tidigare, och frukosten grejar de utan assistans, har dock tre hundar som ska omhändertas också :)

Fru Venus sa...

Jag rymmer fältet så tidigt att jag missar kriget varje morgon ;-)

Frogprincess sa...

När jag jobbar tidigt börjar väckarklockan ringa vid 5.45, snoozar tre gånger och sen drar jag mig upp och går till toa. Är tio minuter därinne och då har jag även fått på mig kläderna. Ner och plockar ut matdosan med mackorna från kylskåpet (måste bre dem kvällen innan, finns inte tid på morgonen) och sen är det bara att gå ut till bilen och de 20 minuterna till jobbet...
planerat in i minsta minut. Lite fel och det går åt skogen...

Lysande ögonblick! sa...

oh my. Inte alls så. Väckarklockan ringer. jag kliver upp. Tvättar mig. Tar på mig kläder och går till jobbet. Det tar ca 30 min. Under denna tid är jag en zombie! :-)

Tankar vid midnatt sa...

Klockan ringer 04:25. Snozzar 2 gånger medan jag försöker röra igång min kropp. Toa-bestyr och där efter på klädning. Har lagt fram kläder kvällen innan för att jag inte ska behöva leta på morgonen. Frukost bestående av en stor balja kaffe med mellanmjölk och en macka. Njuter av mitt kaffe i tystnaden innan jag går och borstar tänderna 5:15. Kallar på yngsta som masar sig upp (av fri vilja och rädsla att försova sig), ytterkläder på och går till busshållplatsen senast 5:20. Framme i Lund 6:49
kram

Ingrid sa...

Er på hotell!! To netter for meg sjøl, bare meg sjøl å tenke på!!
Ingen unger som skal opp og til dagmamma, ingen unger som skal jages ut dørene for å rekke skole og skolebuss. Ingen matpakker som skal smøres.
Opp kl 8, lang deilig hotellfrokost, før kurset starter kl 9.
Og det beste er at eg skal bu her enda ei natt :)

Karin sa...

Upp vid 5, iskallt i huset, tänder spis och kamin och hoppar (nåja, kanske att ta i..) kliver in i duschen. På med typ alla kläder jag har för att inte frysa allt för mycket.. Kaffe och knäcke eller havregrynsgröt, jag behöver aldrig väcka vare sig barn eller ungdomar, de kommer uppsläntrandes av sig själva. Var och en fixar sin frukost från arbetsbänken. Jag går ner till får och hönor. Fodrar. Vattnar. In igen och hjälper den minsta med kläder och tänder (ibland har redan storasyster fixat det). Sedan kör vi...