tisdag 11 januari 2011

Värdelöst vetande en tisdag.

Ni kan sluta skrika nu! Jag är hemma. Tack för hjälpen det funkade jättebra...ett tag...tills efter lunch. Då gick luften ur mig och jag blev håglös. Som en geléklump flöt jag ut över skrivbordet och på kontorsstolen, blev lättdistraherad och glömde bort vad jag höll på med. Pratade lite med försäljare och kunder. Ganska lugnt faktiskt. Jaja.

Så gick jag till apoteket efter jobbet för att köpa på mig lite huvudvärkstabletter och när jag var där så skulle jag köpa broddar, hörde jag mig själv säga, dom var slut! Ja, alltså jag är inte förvånad att dom var slut mer att jag hörde mig själv fråga om det fanns. Men...jag har hört...att på Bertils Järn i Kungshamn har dom fått in en ny leverans broddar så jag får kanske masa mig till centralorten i hopp om att få köpt lite halkskydd.
Ja, what else? På bohuslänska (kan vara sotenäsmål också) heter det inte broddar...det heter "bröddar", det är också något man gör (på bohuslänska eller mer sotenäsmål) när man fixar, stökar och det låter mycket. Då "bröddar" man också. Det har jag inte gjort idag...bröddat alltså, får se sen.
Mest troli´t ska jä brödda mé maden.
Pöss på er.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha, jag flöt också ut över bord och stolar efter lunch idag, det slutade med ett långt telefonsamtal med en kollega, sen gick jag hem.

Shamrock sa...

Broddar - det har jag oxå funderat på.

Petra sa...

Har sagt att bröddar är till för 70+ men jag tar tillbaka detta. Behöver skaffa mig själv ett par.

Mollamaja sa...

Hahha, broddar eller bröddar..i vilket fall som helst är jag snart tvungen att ge efter för dem jag också. Attans vad halt det är.

Knasterfaster sa...

Bättre brödlös än broddlös dessa dagar.

Fru Gårman sa...

Bödds eller Brodds, de spar nog en å annan skalle och benbrott. Dom där tvärstopp är bäst har jag hört, har i för sig inte använt några andra, men det finns de som påstår att tvärstopp är bäst och man ska lita på andra har jag hört.

Anna sa...

Nu tar väl alla broddar slut i hela Sverige, vet att hälsobutikerna även säljer dom.
Ha en bra kväll! Anna

Ezter sa...

Sportaffären! Vårt apotek hade några olika kvar, men jag behövde ju inga :) Fick ju i julklapp!

Åsa Hellberg sa...

Lycka till med madlagningen.

Fru Venus sa...

Skål! :-) Jag älskar tisdagar!!