lördag 15 januari 2011

Torktumlare.

Alltså det finns ju många förskönande omskrivningar och uttryck för att beskriva hur en medelålders överviktig kropp ser ut. Bilringar och traktordäck runt magen eller det som jag tycker låter bäst nämligen volanger. På ryggen har jag ju hört att man har julgran, vilket ger en väldigt bra bild av var dom extra kilonen placerat sig och med hjälp av behå (med extremt bra passform) är ryggen påfallande lik en gran.
Igår lärde jag mig ett nytt uttryck och då inte av någon i min egen ålder, som kanske vore det självklara, utan av äldsta.
Hon berättade:
Äldsta och några andra tjejer står och spänner magmusklerna (dom har idrott) för att kolla vem som har mest magrutor eller om det är någon som har det, varpå klasskompisen E konstaterar att hon och äldsta minsann inte har någon tvättbräda på magen. Nä-hä för dom har torktumlare! (jag skrattade så tårarna rann).
Ser ni hur allt det där lösa man har på magen far runt lite hit och dit beroende på hur man rör sig? Bra! Då ser ni liksom symboliken men torktumlaren hoppas jag.
Alltid lär man sig något nytt.
Pöss på er.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hahaha annars är det väl tvättmaskin istället för tvättbräda man brukar säga men torktumlare går väl också bra. Skvalpar inte lika mycket kanske :D

Realisten sa...

Haha! Lysande beskrivning! Jag har också torktumlare.

Ezter sa...

Jag har också torktumlare på magen! För en massa år sen, när Yngsta var ca 5-6 år satt hon inne i husvagnen, tittade på mig och sa :Mamma, vad är det du har bak på benen som ser ut som vågor?
Låter trevligare än celluliter tycker jag :)

Shamrock sa...

Den var bra

Petra sa...

Haha, det var ett bra uttryck.

Ann sa...

*jättefniss*

Fies notiser sa...

Artig post - kul blog :-) Hekter meg på her jeg!

Karin sa...

Jag brukar vara här och läsa dina rader.. Får mig ofta ett skratt, du skriver liksom med hammaren på spiken! Precis så är det! Underbart!

Fru Gårman sa...

Jag har en sån där matt-torktumlare jag...

Anna sa...

Haha har aldrig hört men ganska rätt för en sån mage, hhahaa
TORKTUMLARE!!!

Esmeralda sa...

Hahah....nåja, man behöver inga ens vara i medelåldern för att ha ovan beskrivna kropp. Nåja hur som helst, tack för ett gott skratt, har läst ikapp här nu hos dig och har haft bra roliga stunder, de tackar jag för, uppiggande!

Anonym sa...

Visst är det ett bra uttryck? *Stolt* //E

Gafflan sa...

E:
Skitbra uttryck!
Jag skrattade så att tårana rann och det är ju så "du"!! ;DDD