torsdag 4 november 2010

Tog ett snack...

...med kontorschefen (tillika mig själv) om ledighet. Lite tveksam var hon för det finns en hel del saker att göra men det är en snäll chef jag har att göra med så hon sa ja. I alla fall så kände hon att det kanske var bra att meddela en av dom andra cheferna sitt beslut...vad skulle dom säga? JA, så klart. I morgon är jag ledig. Låååånghelg väntar...


Lånat på nätet.
Näää, här sitter jag och stirrar igen.
Yngsta frågade om hon fick baka (gode gud giv mig styrka) och nejmamman i mig fick stå tillbaka och jag frågade vad hon tänkt baka. Måste ju få veta sådan viktig information för det kan ju vara något jag hon inte gillar! Knäckkakor fick jag till svar och då behöver man sirap och det har jag nog inte haft hemma på minst 5 år. Jag lovade att köpa sirap (jag sa bara inte vilken dag) så att hon kunde få baka. Jag är inte jättekompis med att döttrarna bakar för dom är skitdåliga på att städat upp efter sig och då får jag spel (milt uttryckt). Hoppas, hoppas att jag inte är hemma den dagen hon ska baka för det kommer inte att bli lätt att låta bli att inte "hjälpa" till!
Pöss på er.

22 kommentarer:

Annica sa...

Härligt att vara ledig, jag tog också ledigt i morgon. =) Ha en toppen-lång-helg! Kram

Shamrock sa...

Låter bekant. Min dotter är en hejare på att baka smaskiga kakor men urdålig på att städa upp

stort och smått sa...

Haha! Kontrollfreak känner man (man - inte jag) när man ser dem!

Härligt med ledighet!!! Själv ska jag jobba i morgon. *ont i hjärtat, kvävningskänslor och dödsångest*

Melinda sa...

Hah ha.. Inte hjälpa.. Bara äta!! :)

Åsa Hellberg sa...

Jag är övertygad att mitt ointresse för mat/bakning/kök kommer från att jag aldrig fick vara med.
Bra att du låter henne hålla på.

Anna sa...

Visste väl att chefen skulle ge ledigt :) spring till affären nu o köp sirap för då får du gudomliga kakor också :)
Ha en bra kväll! Anna

4U2! sa...

Sådana chefer borde finnas fler av.
Tack för din kommentar hos mig.

Chrissan sa...

Vilken snäll chef! ;)
Borde ge dig löneförhöjning också! :)

Fru Venus sa...

Ha ha, när jag såg bilden i min blogglista gick min tanke först till Ledi....n, Tomas!? Jag han tänka, vad har Gafflan på G med Tomas Ledin!? :-)) Vad bra att chefen gav dig ledigt! Jag kan skicka över mina tjejer när det ska bakas, de är ena hejare på att städa undan efter sig :-) men då vill jag ha ett par kakor i hyra för tjejerna! Pössipannan!

Knasterfaster sa...

Känner igen det där med att bita ihop över nejet när ungarna vill baka. Ibland är jag bara så trött och jag vet vem som kommer att få städa upp efter att de har ställt till det. Men jag vill ju att de ska hålla på och greja. Hoppas du kommer ihåg att köpa sirap.

Camilla sa...

Det är precis samma sak här hemma. De har fantasi, energi och vilja att baka - men f*n inte att plocka undan. Även om de hävdar att de har plockat undan, så klarar inte deras städning min laserblick.

Madlar sa...

Jag är ledig med dottern imorgon o hon har bestämt att vi ska baka chokladbollar. Skit....nu blir det pärlsocker o kokos överallt.

B i t t e sa...

Va? Ska du till Konsum nu igen? *s* Tur att din chef gav dig ledigt, fredagsledighet förstärker helgen så gött :-) Ha det kanon!

stort och smått sa...

Men, alltså? Ta ledigt innefattade väl inte bloggen eller? Varför bloggar du inte? *muttrar*
; )

Ingrid sa...

Eg lar mine barn bake hvis dei vil bake. For eg er så glad i å spise det dei evt bakar at eg gjerne rydder etterpå (eller aller helst - faren i huset rydder etterpå...)
Ha ei god langhelg!

Malla sa...

Ååååå så skönt med långhelg :D

Gökboet sa...

Visste väl att du hade en kanonschysst chef :D

Singelmamman sa...

Själv går jag hemifrån när yngsta bakar. Och det gör, konstigt nog! att det alltid är så välstädat när jag kommer hem. Drömlikt! Grattis till ledigheten.

Elin Damberg sa...

Hahaha. Okej, de är värdelösa på att städa - men blir det åtminstone goda kakor??

Snäckskalsdalen. sa...

Det påminner mig lite om när min svärmor ville baka här hos oss.....ojojoj....det var en kul tant på över 90, men jösses vad mycket mjöl det var överallt efteråt.......
Hoppas du får en riktigt skön dag!
Kram

ezter sa...

Hahaha, så väl det känns igen. När ÄldstaDottern var sisådär 12 (30 nu) hittade hon på egna recept när hon bakade. Inte nog med stök alltså, det blev även oätliga kakor och vaddetnuvar hon komponerade... Bakintresset har hon kvar och nu diskar och städar hon undan också!

Anonym sa...

Den där "Ledig-skylten" är det en sån som Carola hade på sig?
Ha en skön ledig långhelg önskar
Småländskan