torsdag 30 september 2010

Torsdagsstatus.

Utan hemdator måste man roa sig med lite annat som tvätt och dylika sysslor tänker ni säkert då. Det är ju Gafflans favoritsysselsättning, nu ljög jag visst. Nej, jag motstod frestelsen som den enorma tvätthögen utgör (not) och istället stäckläste jag en bok. Åsa Hellbergs Casanovas kvinna. Jag tyckte den var jättebra. Så bra att det blev sen middag i går. Yngsta höll på att dö av hunger, sa hon till mig. Jag tror inte det var så farligt för en halvtimme innan maten stod på bordet såg jag att hon åt flingor. I normala fall hade jag tvingat henne att avstå eftersom maglagning pågick men med ena ögat i boken och det andra på kastrullerna så struntade jag helt enkelt i hennes förrätt. Orka liksom. Jag hade inte ens tid med familjeliv i går och blev glad (dumma mig) över att yngsta inte hade någon läxa så att jag helt egoistiskt kunde ägna mig åt bokläsning. Ibland är skönt att få vara i sin egen värld.
Så skulle det ju smaskas praliner...chokladöverdragna sega äckliga plommon visade det sig vara. Jag nästan kräktes och påsen åkte i soporna. Det var inte gott, inte på en enda liten fläck. Jag hade ju kunnat gnagt av själva chokladen och slängt resten men inte ens den smakade bra.
Pöss på er.

11 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Ja, visst kan man vara riktigt ego ibland? *ler*

Ettie Bee sa...

Samma här igår, läste ensam i vårt sovrum, bara en liten läxa gjordes. Härligt!

Malla sa...

fy fan, det lät som äcklig choklad!

Melinda sa...

Nä fy vad äckligt det lät.. Hoppas du får lite choklad i dig idag då!

Tantaluran sa...

Man behöver sådana där bokdagar emellanåt!

Lina sa...

Man er skikkelig sjokoladehungrig om man begynner å gnage vekk sjokoladen av en praliner ja...hehe..
Ha en finfin dag! :)

Cina sa...

"Egen värld är guld värd" då och då! Jag ska till pralinaffären idag. Kan tipsa om några goda, nya sen! Vi ska har provsmakning idag! Bästa jobbet har jag! ;)
Kram!

Åsa Hellberg sa...

Tusen, tusen tack, Gafflan!

Kram Åsa

Gafflan sa...

Åsa: Inget att tacka för det är jag som ska tacka för att boken var så intressant att jag inte kunde släppa den :D
Kram

Monica sa...

Det är därför jag bara äter ren mjölkchoklad!
Inga osmakliga överraskningar där inte :)

Torsdagspössen

Fru Venus sa...

Jag måste erkänna att detta bloggläsande tagit en del av min bokläsartid...:-/ Kasta chokladplommon! Tänk vad du har gått ner i vikt när de kom ut, snabbt som attan ;-) Pusu! (på finska)