tisdag 21 september 2010

Åhhhh...vad är väl ett nystädat hem?

-Vad gör väl det att när sista toarullen är tagen ur sin plastförpackning att plasten ligger kvar och skräpar på toa? Åhhhh, suck o stön, så jobbigt för mig (yngsta) att böja mig ner och ta med den ut i soporna efter toabesöket. Ähh, låt den ligga, mamma blir skitgald när hon ser att det finns saker att göra, ju enklare desto gladare liksom!

-Vad gör väl det att jag (äldsta) tömmer bagen med idrottskläder (hon kom ihåg i alla fall) i hela hallen och badrummet samtidigt som jag skakar ur kläderna från nyklippt gräs. Att mamma dammsugade härom dagen gör väl inget, hon älskar ju att städa och plocka och jag vill ju bara hjälpa till att göra henne glad!

-Vad gör väl det om jag (äldsta) duschar och släpper mina överblivna urkammade hårstån rakt ner i handfatet, mamma tycker inte alls det är irriterande. Tvärtom, rensa handfatet från hår tillhör en av hennes favoritsysslor!

-Vad gör väl det om jag (yngsta) sitter i soffan och reder ut mitt lockiga trassliga hår och slänger hårtussarna brevid soffan på golvet. Att mamma sagt till mig miljoner gånger att inte göra så tror jag absolut är ett skämt...typ...daaa! Mamma har ju ingen humor.

Nu kör jag tisdag.
Pöss på er.

17 kommentarer:

Rut-Knut-Tjut sa...

Det är klart att man uppskattar sånt som mamma ;) Ha en bra tisdag, med eller utan hårtussar.

Fru Venus sa...

Tur att vi mammor har humor ;-) Tisdagskram

Shy B sa...

Hoho! Eller når skitne koppar og fat står igjen på bordet, fordi det laaaangt til oppvasmaskina. Men mammaaer likar jo sånn trim....

I min värld sa...

oj vad jag kände igen mig nu eller rättare sagt sambons döttrar som konstant och envist gör ungefär samma saker.
Den enda skillnaden där är väl om jag säger nåt (vilket jag gör för det mesta när jag orkar) är att jag får till svar att jag inte bestämmer nåt här för de har bott här längre än mig osv... *suck*

Sess sa...

Älskar din blogg:)

Nina sa...

vi kan byta barn - jag har världens goaste dotter med världens värsta morgonhumör !!! som verkar följa med henne mer eller mindre hela dagen...sen har jag en son som sjung/skriker/gapar mer eller mindre hela tiden lägg till en klick sylt (dvs sockerskjuts) så skall du få se på fan !!!

Elaine sa...

Ser många likheter hemma hos mig! Ett ständigt plockande :(

Huskatt sa...

Jisses...man kan verkligen bli kocko precis på sina ungar.
Jag retar mig värst på mina barns ovanor när det kommer till mat och glas som blir liggandes/ståendes överallt.

stort och smått sa...

Hahaha! (Fast, skrattar bäst som skrattar sist - om ett par år är det jag som sliter mitt hår över mina barns beteende)
Kram!

Petra sa...

Du är för härlig. Humor, humor!
Kram

Anonym sa...

Jag är nog ett riktigt monster som gottar mig åt andras slit, men Halleluja! Mina är vuxna och ställer till i sina egna hem. Halleluja!

Malla sa...

Ja, för det är ju vansinnigt roligt att städa, speciellt efter andra! :P
Kramen

Bergljot sa...

Enig med Malla. Å rydde etter andre er det festligste man kan bruke tiden sin på.

Alexandra sa...

ja du, det där med städning är inget roligt. men härligt när det är klart. :-)

Snäckskalsdalen. sa...

Nääää, nu får du ta och styra om dom små grynen lite.....ska jag ta båten och komma över? Inga hårstrån överallt.....fast det blir väldigt roliga inlägg av det och speciellt med så mycket humor som du har. Här. I bloggen.
Kram

Anonym sa...

Vet du jag har hört att slaveriet har upphört!! Bakom den humoristiska tonen så anar jag också en trött mamma, och jag vet hur det är. Eller var, för jag har överlevt och barnen flyttat. Jag hoppas verkligen att du sätter hårt mot hårt och inte ger dom full frihet att behandla dej hur som helst! Kram.

Mina dagar sa...

Ser vi mammor ut som "städfirman fix och trix"??

Vad gör väl det (mannen) att jag inte torkar av spis/hela köket när jag varit duktig och lagat mat.

Kram Eva