lördag 28 augusti 2010

Vi.

Idag ska maken ha fest i vår sjöbod. Jag ska inte vara med då det bara är kollegor från hans jobb som ska komma. Dock tycker jag det är märkligt att "vi" ska kolla om det behövs göras inköp i form att glas i plast och lite tilltugg. "Vi" tycker att han kan sköta det själv för det är hans gäster och hans fest. Jag kan till och med slå vad om att i morgon så får "vi" gärna åka och städa också! "Vi" är i just detta specifika fall detsamma som mig alltså jag som är lika med Gafflan.
Egentligen så använder maken "vi" väldigt ofta när han menar mig. Det är inget nytt fenomen, jag har retat mig på det i åratal. Säger ha att "vi" måste städa så menar han mig för jag har ganska bra koll på hur många gånger han har tagit initiativ till just städning!
"Vi" betalar räkningar.
"Vi" tvättar.
"Vi" handlar.
"Vi" lagar mat.
Inte säger jag att "vi" t ex spikar ny klädsel på huset för det är så uppenbart att han gör det medan jag mer...hmm...tittar på.
Jag tycker att är ganska rolig när han säger "vi" för han vågar nog inte riktigt fråga om jag kan hjälpa honom så då tycker han att det låter bättre om det kan göras tillsammans fast ändå inte.
Ses sen.
Pöss på er.

10 kommentarer:

stort och smått sa...

Hemma hos oss är "vi" maken. Och jag är jag. Och hemma hos oss är det "vi" som grejer med de tunga grejerna och jag... tvättar. "Vi" får oftast handla och laga mat.
Usch, vad säger det här om mig? Att jag är dålig? Eller bara lat?

Fru Venus sa...

Hoppas att det är "Vi" sen också när han vinner storkovan på Lotto eller nåt liknande ;-) Mannen här hemma har grillparty på jobbet ikväll, han känner att han "måste" gå, och jag ser sååå fram emot det! Ensam i lugn och ro med boken ikväll...aahh... Ha en fin dag, Pöss tibax!

stort och smått sa...

Sjöbod? Åh! Mocklis! Jag vill också ha en sjöbod!

Sus sa...

Sjöbodsägare borde skjutas.
Så kan jag få dem i arv.
Visst da?

Låt "vi" ta hand om allt nu så kan DU skratta åt "vi" i morgon då "vi" krälar i bakiskänningar.

Petra sa...

Hahaha, ja du, vad säger man!
Pöss tillbaka.

Mollamaja sa...

Hahha, så där kan det ju formuleras :-)

Malla sa...

haha :) jag tror du har andra planer om "vi" behöver städhjälp imorrn :P

Monica sa...

Känner igen....vi....är ett bra ord att ta till. De är ena små "luringar" de där männen...Men VI luras inte av det....*fniss*...Ha nu en riktigt skön kväll.

Garbo och jag sa...

Vi kvinnor borde ta patent på ordet "vi", och därmed få ensamrätt att bestämma när det ska användas... :D

Lycka till med "viandet" - hoppas det inte innebär allt för mycket jobb.

Shamrock sa...

Jag säger som SoS hos oss är vi oftast maken. Jag gör det mesta men det jag behöver hjälp med är det vi som gör