tisdag 13 juli 2010

Hår.

Kolla frissan! Tror ni han gillar hög luftfuktighet?
Idag har vi en luftfuktighet som säkert är 1000%, jag överdriver lite nu men fuktigt det är det. Mitt hår är av den kraftiga, frissiga, lockiga sorten och gillar inte fukt, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det.
Men...säger säkert ni som vet hur jag ser ut, har du lockigt hår? Oh yes! Det har jag. Min största önskan som barn var att helt plötsligt vakna upp med spikrakt hår. Hände aldrig!
Vet ni att fukt är frissigt hårs värsta fiende?
Hur gör då Gafflan för att minimera risken för att slippa friss och lockar?
1. Jag har kort hår. Odla långt hår är inte ett val för det blir bara "päls" och "stort".
2. Balsam är ett MÅSTE.
3. Kladda i någon sorts kräm för att skydda håret mot värmebehandlingar.
4. Mousse. Lagom är bäst. För mycket och det blir kladdigt, för lite och det hjälper inte.
5. Föna håret i någon frisyr.
6. Platttång. Är inte det det bästa som hänt näst efter hårblås?
7. Vax.
8. Gå ut.
Idag sket det sig! Kom till jobbet med värsta vågorna i håret (och vatten i knäna) och efter en tur till posten gav jag upp. Det fick bli som det blev. Självfallet, som maken med det kroniskt spikraka håret skulle sagt (makens humor).
Peruk verkar bra.

17 kommentarer:

Shy Bitch sa...

Eg, med mitt tynne, og akk, altfor glatte hår, har alltid ønska med krøllete, tjukkt og masse hår;) Men sånn vil det vel alltid vere med hår....

Fru Venus sa...

Jaaa! Peruk! Raka sig flint och ta på hår bara när man vill, på vintern typ... Fördelen med att vara på en plts där ingen känner en, det är att man kan se ut hur som helst, skit samma liksom ;-)

KAKAN sa...

Och jag som skulle vilja ha lockigt.

Stina sa...

Och jag vill också ha lockigt... Vi kan byta?

Melinda sa...

Det är ju jättefint med lockigt hår!! Har en kompis som har superlockigt och jag tipsade henne om en produkt som heter Biosilk, Silk Therapy. En liten flaska som tar bort håret som fluffar upp och som är typiskt för lockigt hår. Hon använder det som attans!!

Snäckskalsdalen. sa...

Gafflan....nu måste jag ta dig i uppsträckning.....vill du ha mitt hår? Rakare finns inte. Och jag har massor av strån, alla tunna som spindeltråd. Är du verkligen säker på att du vill ha det så? Näääee, tänkte väl det. Jag måste till frissan för att liksom "döda" hårstråna med blekslingor. Du vet, jag skrämmer folk och barn och djur och alla......
Och vi har en luftfuktighetsmätare och den ligger konstant på 97%.
Kramar

Petra sa...

Tyvärr är man aldrig nöjd med det man har.

Ulrika sa...

Jag skulle gärna byta. Att ha sådär lagomt busigt och fluffigt lockigt hår skulle sitta perfekt! Jag har trist rakt, långt och tråkigt hår.
Förr permanentade man sig ju hela tiden men nu är det ju både omodernt och jobbigt.

Det är bara att vänta tills man får börja med hårrullar som alla tanter hade när jag var ung ;)
Då l a man håret åt dom så dom blev fina i håret efter duschen, och som jag minns så höll lockarna länge. En lock hos mig håller ca tre minuter, sen är den rak igen..

Garbo och jag sa...

Det är orättvist!!! Jag har ALLTID velat ha lockigt hår... Vet du hur många tusentals kronor jag lagt ner på att få det minsta tillstymmelse till våg i mitt hår?? Nu har jag gett upp och insett att jag bara måste acceptera att jag ser ut som en skurmopp...

Kramkram
Ullis

http://catiiis.blogg.se sa...

Vill oxå ha lockar! Kanske kan byta?!

Malla sa...

spikrakt är inte heller kul :P
Ha en fin kväll, kram på dig!

Realisten sa...

Plattång är det bästa som har uppfunnits i hela universums historia.
/En som också har lockigt hår mot sin vilja

nillas liv på pinnen sa...

Det där påminner om mig när jag var i puberteten. Minus mustaschen.

Monica sa...

Hallå där Gafflan, här har du en till med självlockigt tjockt hår! Så jag vet precis vad som händer vid bla fuktig luft! En frissa sa till mig för många år sedan: det kommer att minska när du blir äldre......men där hade hon HELT fel! Har precis LIKA lockigt hår vid 50+ ...så de så....Jag "drar" ut mina lockar med värmeborste, men det håller till jag kommer ut...*fniss*....Man får väl trösta sig med att vi har hår i alla fall och de som inte känner en tror att man går o permanentar sig stup i kvarten. Må gott.

Trine sa...

Wax er tingen! Nå har jeg sett ditt hår for meg i mitt hode. Og det er kort og stort.... Jeg tror nesten du snart må gi oss en sneak-peak på hvordan du ser ut ...?... eller?..... hæ?....

Mollamaja sa...

Riktigt knepigt det där. Vet inte vad som vore bättre - frissigt hår eller som jag; för lite hår...Jag har en mycket otrevlig kombination av båda sorter, det är inte lätt att få frisyr i det.

anna sa...

Hår är knasigt, man är aldrig nöjd. En killkompis till mig kämpade med sitt hår i tid och evighet tills han en dag kapitulerade, lät det växa ut till en lite längre frisyr och tog fram sina naturliga lockar med lite gel. Lättare än att försöka piska och klippa bort dem insåg han. Man måste nog hitta ett sätt som funkar för just sitt hår. Mitt hår har tusen virvlar som alltid gör att jag ser lite nyvaken ut. Men jag vägrar föna och hålla på så jag tar det. :-)