söndag 20 juni 2010

Vill ni se en stjärna?

Se på mig...á la tecknad.


Vi har burit gipsskivor. Dom är asstora, astunga, asotymliga. Nu är jag vit av gips.
Drack kaffe på uteplatsen och jo, det må vara sommar, sol (just nu) och uppehåll men satan i gatan vad kallt det är. Maken fick en liten minidepression, under kaffepausen, då han helt plötsligt började fundera på om det kanske inte skulle bli någon sommar överhuvudtaget. Alltså sommar är det ju i almanackan men nu menar han (och jag) mer sommar som i värme, gassande sol, blå himmel, båtturer och solbränna. Sådan sommar menar han (vi). Vi kom fram till det att om det inte blir så kommer döttrarna antagligen bo ensamma till hösten då föräldrarna lagts in på psykavdelning, om vi inte blir med en massa pengar förstås så att vi kan boka medelhavsresa.
Så har vi fenomenet Midsommar att se fram emot. Det om något är väl Sveriges Nationaldag!? Om allt blir som vanligt, vädermässigt, så äts det antagligen inne. Risken är ju annars väldigt stor att:
1) Det regnar
2) Det blåser minst styv kuling från norr med ishavsvindar
3) Måsarna också vill ha mat
Kaffe kan oftast intagas ute för då har det fyllts på med glykol så frostskadorna brukar utebli.
Vad har ni för planer till Midsommar?

17 kommentarer:

Petra sa...

Roligt att se dig.
Vi skall till Stocken över midsommar.

Anonym sa...

Oj! Blev så till mig att jag inte ens läste texten i inlägget. En bild på Gafflan!! Vad fin du är! Såklart. :-)
Kram

Osloskånskan sa...

Gjorde undan midsommar igår på samma vis som alltid - grillfest med grannarna i gata!

Anonym sa...

Häftigt att äntligen få se dig, snygging!
Midsommar.. Då har semestern börjat men vi ska vara hemma över helgen. Äta buffe´ vid Lunedets friluftsgård. Alltså bara ta det lugnt. Så drar vi på måndagen sedan...

Krakelsprakel sa...

Fina Gafflan!
Jag skulle nog digga att fira midsommar med en och annan mås. Men gräset är alltid grönare på andra sidan.
Vi kommer att fira midsommar med finaste fina vännerna. Dagen blir för barnen, med park och midsommarstång och ponnyridning och hela kitet. Och ja... det kommer säkert att ösa ner.
Sen på kvällen, så underhåller vi barnen tills det är legalt att lägga dem. Och då blir det drinkar i uterum och skratt in på nattkvisten. Och... ja... förmodligen ett och annat dopp i poolen.

Miss M sa...

Hej! Ville bara berätta att jag kommer att lägga ner min blogg, dock tillfälligt i ca 2 månader då jag har både f.d elever och f.d kolleger som jag absolut inte vill ska läsa min blogg! Har försökt flytta den till annan adress, men då måste jag göra om hela bloggen, därför väljer jag detta sätt! Men spara mig bland dina favoriter, om du nu har mig där ;) Cause I´ll be back =) XOXO Miss M

Malla sa...

vi ska fira hemma på gårdeni lervällingen :)
det blir med goda vänner, ska vara där bak i rummet i garaget och mysa på :)
vad fin du är!

Milla sa...

Snygg bild på dig;) Jag ska jobba hela midsommar vilket inte gör något om det ändå blir kulingvindar här i Skåne:)

Camilla sa...

Vad trevligt att ha ett litet hum om hur de ser ut. Finfin!
Midsommar firas här hemma med syster+familj och bästa väninnan+familj. Jag har för avsikt att dansa soldansen hela veckan så att era barn slipper besöka er på hispan. :)

Renée sa...

Du ser ju helt normal ut ju! När du beskrev dig så kunde man ju tro att du var lik ett sjöodjur eller nåt...
Ha det bäst!

Fru Venus sa...

Snygg tjej ;-) Vi satsar på stugan och havet med sill och nypotatis, ska även fixa inför söndagens konfirmation! Ha en bra måndag imorgon, kram!

Finnpajsaren sa...

Alltså... du ser ljuvligt vacker ut!

I midsommar ska jag befinna mig vid.... Medelhavet faktiskt. Men det blir säkert jättejättejobbigt så tänk inte på det. Vi lär ju knappast få sill till exempel.

Garbo och jag sa...

Ja, vädret ja... Jag försöker inte tänka på det...

Midsommar är just nu ett totalt blankt kort. För första gången på 23 år tillsammans vet vi inte hur den ska firas. Familjen blir äldre, barnen får sina egna vänner dom vill "hänga" med och alla drar lite åt olika håll. Så det ska bli spännande, och det redovisas säkert som ett inlägg...

Kramkram
Ullis

B i t t e sa...

Men där var du ju, om så tecknad och täckt med damm, fin! Midsommar på bästkusten för vår del, vädret SKA bli bra så vi slipper trängas i förtältet. Blir några vänner som kommer med egen vagn så trevligt blir det i vilket fall men jag vill ha väääärme så jag kan visa mina (icke) bruna ben. :-)

Monica sa...

God morgon!!
Kikar in och önskar dig en bra start på veckan :)
Nu har jag bara 3 arbetsdagar kvar innan semester'n ;)

Måndagspössen

Alexandra sa...

vilken fin bild. kul att få se en glimt av dig. :-)

Det blir västkusten på Midsommar. Stång, snaps och allt därtill. Jag älskar verkligen midsommar. :-)

Ulrika Fabulousforty sa...

Hej!! Kul att se dig!!
Svensk sommar är svensk sommar och den gör man inte mycket åt...När vintern kommer är det trots allt soldagarna man minns och börjar genast se fram emot nästa fantastiska sommar. Hoppet är det sista man överger! Själv tänkte jag grilla i solskenet och slåss med myggen framåt kvällningen!
Kram!