onsdag 23 juni 2010

Mitt i veckan.

När jag satte mig här för att författa ett lite inlägg visste jag vad jag skulle skriva men det försvann. Funderade på hur helgvädret ska bli för vi blev ju av med solen, den har dock tittat fram igen men midsommarväder är viktiga grejer serni! Ni vet...om det kan dukas ut eller inte.
Har ni handlat jordgubbar än? Jag ska göra det sedan men och är dom slut får jag hänga på låset hos jordgubbsförsäljaren i morgon bitti. Nu åker jag inte dit, Konsum säljer dom gubbarna. Såg också att jag glömt en asviktig ingrediens till midsommarsillen. Alltså finns inte det så är det kris (nä, kanske inte riktigt) men gräddfil det måste jag ha.
En liten parentes bara...
Ni som har tonåringar, låter ni dom sova hur länge som helst när det är lov? Förutsatt att dom inte har jobb eller andra aktiviteter menar jag. Äldsta är uppe tidigt, inga problem med nattsömn och lägger sig i tid på kvällen, runt 22.00. Yngsta måste väckas varenda dag, äldsta sköter den biten. Får ABSOLUT inte sova längre än till 11.00. Lite grymt kanske men hon skulle kunna sova hela dagen och vara uppe hela natten. Hos oss är det så att så länge vi jobbar är det våra tider som gäller. Dom gäller annars också men man kan ju vara lite flexibel när vi hellediga. Jag är också jävligt petig med att ha egentid på kvällen eller i alla fall en timme innan jag ska sova där jag kan njuta av tystnaden och göra vad jag vill. Det betyder oftast sitta i soffan och zappa mellan TV-kanaler.

12 kommentarer:

Fru Venus sa...

Elva, senast ska de vara uppe! Det blir så svårt sen när de ska "vänjas" tillbaka till skoltider. Nu ska 13-åringen jobba hela juli med 08.30 - 16 tider (he he) så då kanske även hon uppskattar tidiga kvällar!

Malla sa...

egentid är det bästa! och viktigt för mig med! nu är ju fabbe några år yngre men han får lägga sig 21. Kanske lite senare om det är ngt speciellt.

Garbo och jag sa...

Vi har också försökt väcka tonåringarna så att dom inte sover allt för länge. Det blev ohållbart en period då en av dom kunde vara vaken hela nätterna så att vi andra hade svårt att sova.

Men som tur är har jag inte det problemet längre då husets nuvarande båda tonåringar jobbar. Då är det upp klockan 06.00 som gäller. *Ler*

kramkram
Ullis

Shamrock sa...

Ungarna har en förmåga att vända på dygnet när de har lov. Men jag håller med dig, jag försöker oxå få upp mina senast kl 11 på dagarna

Rut-Knut-Tjut sa...

Kvällarna är dyrbara. Att bara andas och ligga i soffan. Det kunde jag gjort ikväll om jag inte skjutit upp packning, städning och tvätt.

http://catiiis.blogg.se sa...

Kvällar är ljuvliga! Men med bebis i huset så är det säkrast att inte njuta alltför länge av dem...

Alexandra sa...

Låter som en mycket sund och bra ordning hos Gafflan. Och den där lugna timmen innan läggdags är verkligen så himla fin.

Trine sa...

Her har også tenåringen sommerjobb. Og på dager hun kan sove så lenge hun orker - blir det sjeldent lenger enn til 11, uansett. Vi har noen kvelder innimellom hvor vi sitter lenge oppe med ungene - Men oftest sendes de til sine respektive rom ved normal leggetid - slik at vi voksne kan ha voksentiden alene. Man trenger det! (selv om det kan innebære kun å sitte stille sammen). Og siden vi har tvillingene på knapt 2 år - skal vi oftes opp ved 8-tiden.... og kan ikke holde det gående utover natta. Men skoleferie er fantastisk deilig for familien!!

kvinnan med koftan sa...

usch, jag bör ta tag i det där med sovandet... har bara inte orkat än. men jag kan ju hävda att jag låtit Sonen sova ut nu ett tag och nu är det utsövt och klart. Senast 11 from nästa vecka............

Singelmamman sa...

Hos mig måste de i säng vid midnatt senast, när jag har semester. Tidigare när jag jobbar. Men hos sin pappa vet jag inte. När jag pratade med äldsta (16 år) häromdagen gick han upp vid 14-tiden. Helt oacceptabelt för mig. Jag väcker dem vid 10, de ska vara uppe senast 11. Egen tid tar jag igen i höst när jag och barnens pappa kör varannan vecka igen.

anna sa...

Jag har ju ingen tonåring utan en tvååring, men hon har sommarlov from idag och får sova hur länge hon vill. Kanske. Är hon inte vaken vid tio går jag nog upp och väcker henne...

Tipsar lite fräckt om min tävling! Vinn ett vackert armband i min blogg!

Anonym sa...

Under en period jagade vi vår sonen som mycket väl kunde sova halva eftermiddagen. Mycket just för att vi som jobbade fixade inte att andra vände på dygnet. Ett ganska tröstlöst jagande... Men tack och lov har han vuxit till i förstånd så allt fungerar klockrent!

Trevlig midsommar!