tisdag 1 juni 2010

Är det sommar nu?

1:a juni och allt...nu kan sommaren börja.
Det är i alla fall somrigt hos mig. Solsken, blå himmel, spegelblankt hav, vindstilla. Termometern på solsidan visar 25 grader varmt. Underbart.
Lite sommar är det och sex veckor kvar till semestern. Längtar. En semester där jag inte ska göra ett skapande dugg, nada, nothing. Bara vara och dra benen efter mig. Det är i och för sig inte så svårt för det gör jag ju varje dag men på semestern ska jag göra det ännu mer. Skönt va?!
Vi ska åka med båten, sola, bada, äta glass och jordgubbar, grilla. Det är sommar när den är som bäst. Än har vi inte sett hur det faller ut. Kan berätta det att jag har haft en del pissiga semestrar. En var det kallt, regnigt och blåsigt i tre av mina fyra veckor. Då blev jag desperat och bokade resa söderut för att få sol och värme. Vi har inte råd till det i år så...snälla vädergudarna jag har reserverat högtryck i minst fyra veckor med start vecka 29, bara så att ni vet.

15 kommentarer:

Milla sa...

Härlig semester du har framför dig, själv ska man jobba, mindre kul! Härlig blogg du har, lägger till dig i min blogg, hoppas det inte gör något. trevlig tisdag på dig

Tantaluran sa...

Man tackar man tackar! Börjar också vecka 29!

Ingeborg Bjorland Hansen sa...

Eg trur det blir varmt og fint.

Petra sa...

Jag beställer också fint väder!Längtar så till semestern. Kram

Mina dagar sa...

Jag har tillbringat många semestrar i Bohuslän. Och när vädret är som bäst så finns det inget som slår Bohuslän, nej INGET:D
Skönt att veta att det blir fint väder iår! Min semester börjar v.28.
Kram

Bergljot sa...

Visst er det sommer;-) Det er jo juni. Og allergien har slått inn for fullt - - - Joda! jeg ser lyst på det nå. Klem!

Anonym sa...

Jaaa.. fin sommar vill vi ha nu, med mycket av det du räknade upp. Håller alla tummar!
Semestern är ju till för återhämtning och upplevelser som man kan leva på en bit in på hösten.. men usch! det talar vi inte om nu när solen står högt på himlen och fåglarna sjunger.
Ha en go dag! (har du sovit i natt)

Camilla sa...

Sol? Värme? Sommar? Semester? Blå himmel?
Idag bor jag i fel ända av Sverige tydligen! Här är det mulet - ruggigt - regnigt - höstlikt - grå himmel och 10 grader. :( Tur man inte ska vara ledig förrän V30, så sommaren har en chans att kolla kartan och hitta Skåne. :/

Märta sa...

Min semester börjar också v 29 så nu är det vi två mot vädergudarna! *Håller tummarna så de blir blå* Måtte vi få en drömsemester! :)

Cina sa...

Strålande sol och blå himmel! Så ser det ut hos mig också idag när sommarmånaden börjar. Tar det som ett gott tecken. Och v 29 absolut! Då blir det ännu soligare och varmare. Beställt så!
Kram!

Fru Venus sa...

Den får gärna börja tidigare, jag är ledig sex veckor från vecka 27 :-) Vi har också sommar idag, och det verkar som om min värkande fot tagit semester, eller så är jag så nervös att jag inte känner den...*funderar* Ha en bra sommardag! Kram

Renée sa...

Här är det hur kallt och rått som helst... Väntar på bättre väder men det verkar som om det inte vill komma hit. Vädret kanske inte hittar till djupaste Småland?

Anonym sa...

Göra ingenting är inte så dumt.

Ulrika sa...

Jag är ju sjukpensionär och har inte semester längre. Däremot njuter jag ute på stugan, där gör jag inte mer än nöden kräver och det är underbart skönt att få chans att vila ut. Även om jag är hemma så tar värk och elände ut sin rätt, men därute så andas jag ut på nåt härligt sätt, och andas in lugn och ro.

Jag hoppas du får en härlig semester, när jag läser dina ord så minns jag mina egna semestrar och känslorna inför dom... Måste försöka tänka så nu också. Längta och njuta, det är livet!

Huskatt sa...

Jag tycker vi tar och bokar fint väder redan från och med NU!
sv: tack för titten :D