torsdag 15 april 2010

Vadå skitiga fönster?

När jag inte vill se hur ostädat jag har hemma då tar jag av mig glasögonen. Inte så att jag blir blind eller nått men det blir liksom mindre skitigt. För jag är så in i helskotta närsynt och har fått gammelsyn och har brytningsfel så utan glasögon ser det nästan städat ut.
Skitbra kan man säga!
Om inte om hade funnits.
För det finns ställen där det liksom inte hjälper om jag har ögon på eller av.
Fönstren, dessa förbannade fönster.
Jag har några stycken närmare bestämt 32. Ett glashus...
Inga stora höga glaspartier från golv till tak, det passar sig inte i ett hus som till största delen är ett 40-talshus. Helt normala fyrkantiga fönster.
Hade jag bott inåt landet så kanske fönstren inte blivit så orena, på utsidan i alla fall. Som det är nu ligger det lager med salt o grus. Som en hinna av dis. Insidorna på en del fönster är fulla av hand och fingeravtryck. Vilket jag inte riktigt fattar för vi är ju vuxna människor (nästan i alla fall) i familjen så det borde ju inte bli kladd på insidan av fönstren eller...
Så jag borde putsa fönster! Det är bara så förbenat tråkigt.
Tror jag ska fortsätta leva i förnekelse ett tag till, snart står säkert solen högre på himlen och då ser fönsterskiten inte lika illa ut.

14 kommentarer:

Bergljot sa...

God morgen til deg;-) jeg kan ikke fordra å vaske vinduer (fønster). Har nytt hus med digre vinduer, høyt er det også. Utvendig har jeg ikke en sjanse, støv fra husbyggingen rundt oss og salt fra havet sørger for at vi alltid har en grå hinne på vinduene. Tre små barn sørger for at det alltid er fingeravtrykk og kyssemunner på innsiden. Ute må mannen ordne opp med slange - så lenge han tror at han bare spyler huset, går det greit. Jeg har ikke fortalt ham at han EGENTLIG vasker vinduer.

Mollamaja sa...

Jag skulle säga just..Vaddå skitiga fönster..? Hmmmm, har en medfödd förmåga att "blunda för fakta". På 5 år i huset där jag bor har jag lyckats.

Petra sa...

Blundar och låter mina fönster vara.

Malla sa...

Jisses! 32 fönster. Jag skulle anlita ngn :P Jag räknade lite snabbt och kom fram till att vi ha 22 fönster. 8 av dom är minikällarfönster, dom ska jag bara låta växa igen :P Resten är det nog bar att putsa...

Märta sa...

Min plan är att snart öppna fönstren på vid gavel! Då ser man ju inte att de är skitiga.. ;)

Anonym sa...

Fönstertvätt väntas här hemma också - endast för att vi ska flytta och måste. Annars hade jag nog inte fått tummen ur...

Miss M sa...

Åh, vad jag längtar efter solen, och älskar när den kommer, MEN jeeeeesus vad mina fönster ser ut *böla*! Orkar inte, vill inte, BLÖ!!!

Ha en bra dag! KRAM

Fru Venus sa...

Se det så här, har ni fönster att tvätta så har ni (oftast) ett eget hus!! Tro mig, jag skulle tvätta fönster varje månad om jag hade EGNA fönster att tvätta. Där jag bor nu har vi så ruttna fönsterbågar så glasen håller på att trilla ur, man vågar inte ens försöka tvätta de yttre...nån som vill byta?

Sandra med tre ungarna♥♥♥ sa...

Tack för middagstipset!
Falukorv får det bli. Kaaanske mos till det:).
Kram!

Cina sa...

Solglasögon på kanske? Då skulle ju alla titta på dig och inte se att fönstren är smutsiga. En s k avledande manöver!
Kram!

Mina dagar sa...

Jag brukar anlita en firma som får göra det där tråkiga!! OCH det är INTE så dyrt!
Dessutom så drar dom direkt av den "nya" skatten (kommer inte ihåg vad den heter) Men den som gör att det är lika billigt med "vit" hjälp som med "svart"!

Ring några olika firmor och hör om priset!!!!
Det är värt varendaste krona, jag lovar!!!!
Och jädrans vad fint det blir!!!
Kram Eva

Mångmamma sa...

Känns igen.
Måste bara gå runt och räkna hur många vi har...
Förr kunde jag muta stora dottern till att slabba av det värsta men nu har hon ju flyttat och de små-vilda-glada krossar mest glas när de kommer åt.
Städfirma, kanske?

Stjärnkraft sa...

*harklar mig försynt* Ähum ... hur är det med den där maken? Kan han tänkas göra en insats för insynen och utsikten månntro?

Camilla sa...

Som sagt, där finns dom som bara livnär sig på att putsa fönster - ring dom!! Inte en chans att jag hade gett mig på 32 fönster, det är ju rena straffkommenderingen. ;P