lördag 13 mars 2010

Våra hyresgäster.

Ser ni skatboet i vår björk?
Imponerande eller hur?
Skatorna har börjat att inspektera så smått, kolla skador och vad som behövs göra. Det liknar ju väldigt mycket ett...skatbo, om jag får säga det själv, så det är inte konstigt att det kräver nogrann inspektion varje år. Man skulle ju kunna tro att det är ett flerfamiljsboende, för det liknar i mångt och mycket ett höghus. Mycket har det klarat. Stormar som Gudrun och Per. Överflödiga pinnar har då lämnats åt oss att kratta i hop. Fast så gör dom ju ändå, slänger pinnar i vår trädgård och sedan sitter dom och hånskrattar åt oss högt där uppe.
Stor och reslig är björken. Är vi på baksidan vårt hus ser vi toppen av trädet. Tre våningar hög.
Nu har vi varslat skatorna om uppsägning. Kan bli deras sista år i trädet. Björken ska fällas så småningom, den trycker sönder vår stenmur på framsidan.
Nä, nu ska jag fortsätta med mitt röj.
Hörs sen!

9 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vill du bli av med skatorna före trädfällningen, så hör av dig. Du kan få låna vår lillkisse Tuffs, hon tog 11 kajor på 2 veckor här en vår, snacket gick tydligen då, för sen dess har vi sett endast nån enstaka kaja :-)

Knasterfaster sa...

Imponerande! Jag tycker om skator! Vi hade tre höga tallar. För ett antal år sedan anlitade arborister som sågade ned träden.

Osloskånskan sa...

Jo...jag tänkte kollektiv när jag såg bilden...

Realisten sa...

Tur för skatorna att de brukar kunna frakta saker själva, om de behöver bygga till och om, så att de inte behöver anlita DHL.

Jess sa...

Vilket bo!
Här ska det också röjas!
Ha en skön lördagkväll!

Sandra sa...

Har oxå skator här hemma. Gillar dom inte!!!

Moster Ma sa...

Man vill väl inte missa skatornas vardagsliv och -kiv!!!!

Gafflan sa...

Jag gillar skatorna och helst vill jag inte att vi fäller björken men den har ju sönder allt vad murar heter. Om jag får som jag vill så kommer den säkert att användas till något i möbelväg i hemmet. En ek vi hade har blivit nya handledare i halltrappan till övervåningen och ska också få bli steg i den nya trappan upp till nybygget.

Märta sa...

Vilket gigantiskt bo! Trist att behöva göra skatorna bostadslösa men de där trädrötterna kan ställa till ett rent elände!