tisdag 30 mars 2010

Städa, städa varje fredag...

Pippis gammal hederliga visa.
Jo, vi är ju inte så himla nöjda med vårt städbolag på jobbet. Nähä, det är vi inte. Så vi klagade eller chefen klagade. Mycket. Så mycket att nästa gång städerskan kom hade hon med sig sin chef som skulle övervaka hur hon gjorde när hon städade.
Städerskan var sur som ättika också för hon tålde inte kritik. Skällde på min lilla chef och talade om att hon visst städade bra. Jasså tyckte han, men då hade jag ju inte ringt och klagat. Den städande damen lyckades också alltid pricka in när grabbarna åt frukost och just exakt precis då skulle hon städa matrummet. Inte lyckat alls, det kan ju vem som helst räkna ut.
Alltså golven på min arbetsplats var, efter tvättning, inte rena. I stället var dom täckta med en brunaktig hinna av torkat grus. Det har minsann inte varit lätt att städa denna vinter med all snö som man drar med sig in och som sedan smälter och så traskas det runt i verkstaden och sedan tillbaka till kontoret eller matrum...ja ni fattar att det är väldigt otacksamt och vansinnigt skitigt.
Nu gör hon ett kanonjobb med golven men då glömmer hon tyvärr andra saker...som att damma!
Det har jag gjort på kontoret idag. Dammat alltså.
Ska nog säga till chefen att han får klaga lite till...om han känner för det vill säga.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man måste klaga när ngt inte funkar/duger/är bra. Annars kan det ju aldrig bli bättre! Vi är för mesiga allt som oftast tycker jag.

Miss M sa...

Samma sak på vårt jobb! men vi har en liken trevlig Thailändksa som har svårt med språket, alltid ler och kallar en Miss! Man kan liksom inte klaga då ;) KRAM

Malla sa...

tur ni inte har mig som städerska iaf, jag skulle nog vara snäppet slarvigare än er städerska.

Fru Venus sa...

Usch, det är jobbigt när nån klagar på det man gör, men man SKA göra det ordentligt! Tipsa chefen om att ringa och klaga när både du och han är lediga dagen efter så behöver hon inte kasta onda ögat på er!

anne sa...

Kanske har hon vissa manliga influenser? Fokus på ensak i taget?

Gafflan sa...

Vi ska avvakta ett tag till. Hon kanske blir stressad hos oss och blir stirrig och inte vet vad hon gjort eller ska göra. Vi kollar ju lite extra nog när hon är där. Fast å andra sidan är det inte den första som vi bett om att få utbytt.
En person har rekordet i tid, den människan var inne och "städade" toalett, tvättrum, matrum ock kontor på 10 minuter! Det ni!

Märta sa...

Men visst är det jobbigt att behöva klaga! Speciellt om man påpekat det förut! Enklare om alla skötte sig som de skulle!

Frogprincess sa...

På min arbetsplats så drar de ner mer och mer på städningen. Damma får vi göra själva...