söndag 14 mars 2010

Det här med att städa.

Detta evighetsarbete.
Efterhängset som ett kardborreband.
Blir liksom aldrig klar.
Jag håller på att pröva ut en ny teknik eller mer ett förhållningsätt.
Att se detta nödvändiga ont som ett träningspass och ett ypperligt tillfälle att bli av med aggressioner!
Vad tror ni om det?
För risk finns ju att om jag bara tänker "städa" så skjuter jag på det till en annan dag liksom men om jag tänker "träna" för att bli av med kalorier så blir det genast lite trevligare. Genom att städa kraftfullt och bestämt kan jag pysa ut en del ilska så slipper jag gå runt men en skylt om halsen som varnar för arg kärring. Döttrarna tyckte jag skulle ha det idag. Schysst, typ.
Så i dag ägnar jag mig åt att träna på alla plan.
Nu har jag paus efter att ha tagit hand om övre plan och döttrarnas rum i synnerhet som för övrigt är ett mentalt träningspass mer än ett fysiskt.
Efter pausen blir det rengöring av nedre plan samt tvätthängning som nu mer är ett mentalt träningspass i tålamod och uthållighet.

15 kommentarer:

Jess sa...

Ta de där dammråttorna! Bara ge dem vad de tål! :)

Mollamaja sa...

Bra idé, jag hänger på :-)

stort och smått sa...

Haha! Jag får en väldigt rolig bild av dig i mitt huvud när du far fram som en friskisinstruktör och städar, jag menar tränar, hemma!!!

För övrigt tycker jag: Nobelpris till den som uppfinner ett botemedel mot stökiga hem!

Malla sa...

Jag blir så trött av städning och sån skit, jag struntar bara i det. Ibland händer det väl. Som typ idag.

nillas liv på pinnen sa...

Kanske man skulle ta efter...
Behöver både städa och träna nämligen. Och med min onda hals är väl städning den träning jag pallar med.
Ok, så får det bli.

Knasterfaster sa...

Kan du komma hit och träna?

Tänkte bara sa...

Jag tycker oftast att det är tråkigt att börja städa, men när man väl kommit igång går det av bara farten och ärinte tråkigt längre. Jag brukar lyssna på en bok undertiden.

Anonym sa...

Kanske är värt att prova! Maken blir galen på mig för att jag aldrig tar initiativet till städningen. "Varför är det bara jag som ser att det är äckligt här hemma?" frågar han argt och jag ser ut som IQ fiskmås varenda gång...

BrunettAnna sa...

Det blir i allafall jääkligt rent när mans städar och är arg/grinig!! man knubbar lite xtra då....Pöss på dej din surmört!!
//Anna

Frogprincess sa...

Mitt synsätt när det gäller stäada är följande: "dammtussar är ett bevis på att du har gjort någonting som är roligare än att städa"
Men när jag städar så har jag hög musik på eller en ljudbok i öronen. Blir mycket roligare då.

Ulrika sa...

Ja jädrar vad du har bränt kalorier idag! Duktigt jobbat! Här har vi gjort tvärtom idag...Gjorde en sats hemgjord kola som vi vräkte i oss före middagen och nu vankas det visst chokladbollar...raaap. I morgon ska jag städa järnet!!!

Anette sa...

På med älsklingsmusiken, hög volym... ett glas vin eller annat gott i ena handen och jag lovar att dammtrasan i andra handen shakar loss i en eldig tango.

Ulrika sa...

Hm, jag brukar undvika städning. Jag röjer mest. Bara för att det liksom är för sent för städning, endast röjning återstår *sucka*

Märta sa...

Hihi.. Fick en benvärmare/rosa trikåer bild av dig framför mig! Å Kniiip, i ren Susanne Lanefeldtanda.. ;)
Själv brukar jag skådespelarstäda. Sätter på ett bra soundtrack. På hög volym. Och så låtsas jag att jag är någon annan tills eländet är över! Tänk krigsfilm och du får en hint..

Mina dagar sa...

Jag funderar ALVARLIGT på att sätta mig ner och vända och vrida på mina tillgångar för att förhoppningsvis kunna skaffa städhjälp typ var 14:de dag. HELT ALVARLIGT alltså!