lördag 6 mars 2010

"De é inte bare bare..."

Det är ett uttryck som sägs ganska så ofta när det inte alltid går så lätt som man tänkt sig när man ska utföra en uppgift. Som till exempel att föra över kort från en kamera till datorn. Först måste programvara för kameran installeras...det tar en evig tid. Så är det någon uppdatering som absolut måste göras för att kameraprogrammet ska fungera optimalt. Så efter en evighet, om man frågar mig, kan man med USB-kabel då föra över bilderna...tror man. Nja, det händer ingentig och ingenting och jag väntar och väntar men nähä nada händer. Drar ur kabelskrället och i med den igen och av någon anledning så trycker jag på kamerans ON knapp och då jävlar förs bilderna över i ett huj. Förvirrande var ordet. Alla andra kameror jag utfört samma uppgift på har inte krävt att kameran var på!
Det är så att jag nämligen fotat lite element(?) här hemma. Ja, vi beställde ett nytt till nybygget. Det levererades givetjävlarvis skadat. Reklamation gjordes och ett nytt levererades i måndags...med skadat emballage och diverse revor på det nya, fina, vita elementet. I alla fall ville leverantören ha lite bilder att köra ner i halsen på fraktbolaget DHL och kräva dom på pengar, därav bildtagning. Så nu skulle bilder mailas till elementförsäljaren. Då fuckar mitt e-postprogram upp och det går inte att bifoga filer eller något annat heller för den delen. Nu har bilderna i alla fall hamnat på ett USB-minne och får skickas från jobbet på måndagen.
Jag blir så jävla matt!!

6 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Usch det är hemskt när tekniken jobbar emot en. Jag kan t.ex. ha svårt att komma igenom sådana där automatiska självöppnande dörrar. KRAM!

kvinnan med koftan sa...

Det kanske är I-landsproblem men JÄVLIGT irriterande sånna.

Fru Venus sa...

Du skulle ha varit med när jag skulle lära mig att få bilder i datorn...det va yngsta dottern, 12 år som var lärare. Har aldrig sett en unge himla så förbannat med ögonen eller suckat ljudligt. Nu har hon lärt mig en del som jag kan göra när jag högerklickar (?), och avslutade den lektionen med att: "Mamma, skärp dig!". Tack.
Det är fan inte lätt och bli gammal (och vara ointresserad av teknikens under)

Petra sa...

Blir morrig som katten så fort inte sådant fungerar. Tålamod är inte min grej.

Malla sa...

jag är hemskt glad att jag bara en gång behöver säga " jävla dator" så kommer maken och hjälper mig. :)
Det är SÅ frustrerande då det bråkas.

Ulrika sa...

Vi lever i dataåldern.
Joseruatt så är det.
Det tackar vi för!


(undvik att googla på jävla windows så slipper du se alla träffarna *tipsar*)