måndag 29 mars 2010

BMI.

Roade mig med att kolla upp hur det stod till med mitt BMI.
Normalt ska det vara någonstans mellan 19-25 för kvinnor.
Jag låg, för närvarande, på 25,6.
Överviktig, japp.
Jag jobbar på det! Att bli av med lite mer kilon alltså.
Sen fyllde jag i lite andra saker som t ex kunde räkna ut kroppsfett i %...men då tröttnade jag.
Det är lite svårt det här för jag har fastnat i min vikt och kommer inte loss. I och för sig så fuskas det ganska mycket så om jag tog i med hårdhandskarna så kan det nog gå (jag vet bara inte var jag lagt dom).
Maken t ex har gett sig själv godisförbud (han har diabetes men i samband med måltid kan han också ta en chokladbit emellanåt det är ok enligt hans läkare) och nu har han minskat tre kilon sen någon månad tillbaka.
Bra gjort säger jag för att ha diabetes och försöka minska i vikt är inte alltid så lätt.
Jag ska nog ge mig själv lite godisförbud...efter påsk får det bli.
Här kommer lite mått på att jag faktiskt har minskat i omfång också.
Midja: I somras 91 cm. Nu 83 cm.
Stuss: " 107 cm. " 99 cm.
Lår: " 60 cm. " 56 cm.
Arm: " 35 cm. " 32 cm.
Nu blir det till att peptalka sig själv och alla andra som kämpar med sina extra kilon.
Heja mig och alla andra!!!

11 kommentarer:

Malla sa...

Heja Gafflan, heja Gafflan! Även om då vågen är trög och inte visar minus så ser du ju som du själv säger på måttbandet att blivit mindre. Bra jobbat. Tar du en promenad ikväll och hur går det med våra övningar? Jag har glömt mina ett par dagar. Tar tag i det ikväll igen!

Gafflan sa...

Malla:
Jag har slappat till mig med det också. Ska leta efter hårdhandskarna ordentligt.
Det blir promenad strax, faktiskt!

Cina sa...

Heja dig! Hårdhandskar är lätt att lägga bort/gömma/glömma bort/förtränga. Tror att jag kämpar med beach 2006 fortfarande. När jag tänker efter.
I alla fall, bra kämpat Gafflan!
Kram!

Gafflan sa...

Cina:
Om jag letar riktigt ordentligt hittar jag dom nog men jag tror jag väntar till efter påsk ;D
Kramen.

stort och smått sa...

Heja dig Gafflan!
Det är ju "bara" att verkligen bestämma sig för att man vill sluta med godis, kakor, choklad, chips och annat som gör livet värt att leva!
Jag kämpar också emot ett enormt socker- och godissug. Det börjar bli bättre, men nu i påsktider dör jag varje gång jag kommer till en affär. VILL HA ju!
Men kämpa på, det är det värt! Börja redan nu så är det massor av onödiga kalorier som du inte stoppar i dig, du kommer tacka dig själv (och mig) efter påsk - jag lovar!
Kram!

Fru Venus sa...

Just hemkommen efter en promenad där jag försökt gå bort sachertårtan, så ser jag att du FRIVILLIGT räknat ut ditt BMI!! (alltså bulle-macka-ischoklad) Du är tuffare än vad jag trodde, grattis till förlorade centimeter! :-) Kram

nillas liv på pinnen sa...

Ha, du har exakt samma BMI som jag har!
Finfina grejer. Det bästa BMI man kan ha om man ser till proportioner, symmetri och estetik.

Singelmamman sa...

Men vad är det för trams! Ditt BMI är ju strax över "normalt", och kanske till och med fullständigt normalt, eftersom de nuvarande måtten är omdiskuterade. Låter som om du och Nilla..! inte ser att ni är "normala".

Gun sa...

Vad duktigt av dig att gå ner såpass som du gjort. Nu har du ju knappt någon övervikt, men du känner ju själv vad du mår bra av.

Gafflan sa...

Agneta:
Jag ska göra mitt allra bästa! I vanliga fall tillåter jag mig godis på helgerna så vi får väl se hur det går nu när det blir långhelg. I somras hade jag uppehåll och det var jobbigt i början men sen så gick det faktiskt bra :D

Fru Venus:
*Asgarv* Bulle-Macka-Ischoklad är ett makalöst förträffligt bra uttryck för det är ju just sådan jag tryckt i mig lite för mycket av och alldeles för länge!
Tack! Stor kram tillbka.

Nilla:
Ja, tänk sådana fina kurviga kvinnor vi är. Absolut det bästa BMI, i alla avseenden.
Heja oss!

Singelmamman:
Mitt BMI var i somras 29,41! Det är inte normalt, det är nästan fetma! Jag är normal men vill gå ner 5 kg till för då kommer jag tillbaka till den vikt jag hade för 12 år sedan, efter yngstas födelse. En alldels lagom vikt enligt mitt tycke, inte för smal och inte för tjock, utan en vikt som JAG trivs med för dom extra kilon jag släpat runt på och dom som finns kvar är liksom inte jag. Mentalt har jag aldrig gått upp i vikt och det är lite läskigt att se sig själv i spegeln eller på kort och tycka att den där tjocka tanten är fasen inte jag!
Ingen hysteri, jag vill bara att min spegelbild och mentala bild ska stämma överens :D

Gun:
Så är det! Inte många kilon kvar, sen är jag nöjd. Fast det betyder ju inte att jag kan luta mig tillbaka och frossa på som jag gjort! Då är det ogjort arbete. Jag ser det mer som en omprogramering av min lilla hjärna :D

Elisabeth, innerst i veien sa...

Heia deg! Du har vært skikkelig dyktig. Maken også for det er ikke enkelt å gå ned om han tar insulin, nei.