fredag 5 mars 2010

Att vårstäda.

Gör ni det?
Alltså städar från golv till tak, rubb och stubb, inte en sak ska lämnas orörd.
Jag läste en artikel i vårt lilla lokala annonsblad om just vårstädning, väldigt klämkäck och innehållsrik. Det stod b la att man skulle "klä sig i snygga träningskläder, sätta på energisk musik och dansa sig igenom städningen". Jag har aldrig lyckats dansa mig igenom städning, inte en enda gång i hela mitt liv! Man kunde också "bjuda hem kompisar på städfest med drinkar och tilltugg - ta hand om varsitt rum och avsluta med pizza och öl". Jo, tjosan!!!
Andemeningen i den tänkvärda lilla artikeln var att när man väl kom igång med städningen skulle ett euforiskt rus infinna sig! Jag tycker mest man blir trött, svett och jävligt förbannad på alla prylar man har!
Så...nä...jag vårstädar inte så som man ska göra enligt författaren av städartikeln. Däremot fick jag dåligt samvete. Den uppgiften klarade hon...som en dans faktiskt!
Samma person hade också skrivit om hur lätt det var att baka bröd och att man inte alls behöver följa recept när man bakar!? Man skulle bara hålla koll på proportionerna skrev hon.
Okej...hon har ju inte träffat mig det märker jag ju. Jag är expert på att baka redan torra saker och absolut inte utan recept!
Go Fredag på Er alla!

19 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Hej och godmorgon! Låter som det är min svärmor som skrivit den där artikeln. Allt går som en dans för henne. NEJ, jag vårstädar inte. Jag brukar bli svett, trött och jävligt förbannad på sambon jag har. Hårdrocksmusik på högnivå vill jag gärna lyssna på när jag storstädar=panikstädar då vi bjudit hem gäster. Jag får ilningar längs ryggraden när jag läser det där sista du skrev om baket. Hejåhå. KRAM!

Petra sa...

Jojo, dansar genom mina alla städningar, blir överlycklig att fånga dammråttorna.....NOT!

Madlar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Madlar sa...

Vem vill bli hembjuden för att städa hos värdparet? Dansa sig genom städningen? Skandal om författaren fått betalt för krönikan....kanske gift med redaktören?

Piia sa...

Vi har precis flyttat in så jag tycker jag slipper vårstäda.

Malla sa...

hehe vette tusan om jag skulle tacka ja om någon bjöd mig på städparty...
men ja, jag brukar ta en rejäl vårstädning, får se hur det blir i år, vi ska riva ut tv-rummet och riva lite väggar, så kanske lika bra att vänta tills efter det.

Anonym sa...

Speciella städkläder? Nja det har jag nog inte men musik, det gör det hela lättare och roligare, tur att det inte finns någon kamera för det kan bli endel egen komponerade danssteg mellan varven under städningen "fniss"

Visst kommer jag att kommentera hos dig, inte kommer lite strul att hindra mig. Jag har tryckt precis som du beskrev..

Ha det så trevligt med städningen
Kram

Anonym sa...

Speciella städkläder? Nja det har jag nog inte men musik, det gör det hela lättare och roligare, tur att det inte finns någon kamera för det kan bli endel egen komponerade danssteg mellan varven under städningen "fniss"

Visst kommer jag att kommentera hos dig, inte kommer lite strul att hindra mig. Jag har tryckt precis som du beskrev..

Ha det så trevligt med städningen
Kram

Singelmamman sa...

Själv sätter jag på Thåström när jag ska städa. Ja en skiva alltså, även om jag inte skulle ha ngt emot att... städning var det. Nä jag har inte vårstädat/höststädat så som hon beskrev det. På evigheter. Jag har inte städat alls på evigheter. Jag rör mig väldigt långsamt hemma för att inte riva upp damm och skräp. Det är mitt bästa städtips. Men öl och pizza kan jag tänka mig att ta.

Stjärnkraft sa...

Städning..? Eh ... *ser mig villrådigt omkring* Det är väl sånt man gör när det börjar synas? Och då enbart i form av seriösa punktinsatser :o) Storstädandets tid var över i och med att kvinnan tog sin plats som yrkesarbetande. Fattar inte hur vissa svenska politiker vill avskaffa rut-avdraget! Mer Rut, i form av en snäll och effektiv städtant, åt folket (dvs kvinnorna)!

(Bakar gör jag aldrig efter recept. Allt mitt matbröd blir till enligt principen "hm, nu ska vi se vad som finns i påsarna". Funkar klockrent ... om man kommer ihåg att ta med lite jäst eller surdeg, förstås.)

Ulrika Fabulousforty sa...

Kasta bort den där skittidningen!! Det är som med porr - det finns inte på riktigt!!
Jag läste nåt liknande om hur man skulle städa i städskåpet och hur skribenten drömde om att äga en Riktig Städvagn! Jag kräktes lite och sen gjorde jag upp eld i vedpannan. Struntprat brinner utmärkt, faktiskt... KRAM!

Osloskånskan sa...

Nä. Sånt håller inte jag på med. God helg!

Monica sa...

Mix Megapol och mysdressen på så dansar jag, näh släpar jag mig genom städningen samt hittar på massa annan skit under tiden...Därför brukar städningen ofta ta en hel oeffektiv dag..

Ha en härlig fredag!
HelgPössen♥

Frogprincess sa...

Jag skulle ju vilja vårstäda någon gång och i år kanske det blir verklighet då vi har renoverat övervåningen i hela två år... Det har inte varit tal om att göra någon ordentlig städning under tiden eftersom det känns lönlöst då man genast smutsar ner igen.
Nä, baka utan recept är inte att tänka på för min del heller.

BrunettAnna sa...

Dans e kul..städ e tråk!! Så om man kanske skulle kombinera..får fundera på detta.
Baka bröd utan recept..jo,tjena.
Ska man inte se till så att bagerierna drar runt då....
Slapp å slöö..vetebrööö
Pössen Anna

Fru Venus sa...

Åh, jag kan nog bjuda in er på städfest med lite vin och plockmat :-) Hur det går med städningen? Det skiter vi i, huvudsaken att vi har kul!!

Singelmamman sa...

Fru Venus: Jag kommer! Kan nog sno runt med en dammtrasa någonstans också.

Gafflan sa...

Slutsats om städning=DET ÄR INTE KUL!
Fest=SKITKUL, skulle dock aldrig komma på idé att bjuda hem vänner för att städa MIN egen skit sas :)

Realisten sa...

Jag skulle ha rivit sönder det där annonsbladet om jag hade fått läsa det där. Och efter det hade jag varit så nöjd att jag möjligen hade kunnat tänka mig att dansa lite.