torsdag 4 mars 2010

Att ha döttrar.

Sitter här och lyssnar på äldsta när hon borstar tänderna. Det kan man väl inte höra genom stängd toadörr, tänker ni då!
Joho, det kan man visst! Denna 15-åriga kvinna marscherar nämligen fram och tillbaka på toaletten samtidigt som gaddarna ska bli rena och fina, det är därför jag har prickigt toagolv. Jag undrar vad det är för fel på att stå still över handfatet?! Jag lär nog aldrig få reda på svaret. Mysterium är vad det är.
Dom sminkar sig också...pubertetsdöttrarna.
Nu undrar jag var någonstans i uppfostran jag misslyckades för inte fasen har jag sagt att det är helt ok att torka bort överbliven foundation på spegeln eller kleta ut det i handfatet. Har heller inte sagt att masccara kan torkas av på dom nytvättade handukarna eller på byrån brevid handfatet! Vad är det för fel på papper eller tvål och rinnande varmt vatten?
Som grädde på moset så måste det i hårspray för att fixera frisyren. Visst behöver man inte ha i en halv flaska för att få luggen att ligga på plats eller, som yngsta, få hästsvansen att få "rätt" burr?
toan ligger det alltid ett fint lager med hårspray på precis allt. Det är ju praktiskt på ett sätt för jag har upptäckt att damm inte fastnar lika lätt på ytorna närmast runt spegeln.
Nä, nu ska jag jaga på yngsta...hon har snigelfart på mornarna.

14 kommentarer:

Madlar sa...

Men visst är dom goa de små jäntorna <3

Alfahannen sa...

Spiken i huvudet, Gafflan!
Jag har inget att tillägga, du fick med det mesta.

Amen:)

Singelmamman sa...

Ha ha ha! Jag har bara en dotter, men hon har allt av det ovanstående. Jag ska låna din text och visa henne och säga; tur att inte du är sån... ;-)

tant björn sa...

ha ha.. ja, kommer ihåg. Mina ungar är vuxna nu och får kladda i sina egna badrum. Nu får jag kladda själv, för ju äldre man blir desto mer får man jobba på´t. Som nån klok sa: Förr var jag ung och vacker, nu är jag bara och..

Osloskånskan sa...

Jag och Sonen går också alltid runt när vi borstar gaddarna. Fast vår toa är för liten att vandra runt på, så vi knallar runt i hela våningen vi!

Malla sa...

Haha, vilka godingar :D

Monica sa...

Haha
När jag läser detta så skickar jag varma tankar till min stackars mamma som inte hade det för roligt med två tonårsdöttrar på 80-talet...
Nu snackar vi HÅRSPRAY & SMINK!! :o)

Ha en fin dag!
TorsdagsPössen

BrunettAnna sa...

Låter som ljuv musik!! Men jag gillar faktiskt att dom bryr sej...fast det klart med två döttrar kan jag tänka mej att det kan bli liiite mycket!! Hos oss luktar det himla gott av sonens parfym på heeela nedervåningen tidigt tidigt på morran....;0)
Pössilössen //Anna

Ulrika sa...

Jag har aldrig vare sig haft en tonåring eller varit en själv.

Jag föddes ordningssam, snygg och färdigmålad och en allmänt perfekt person.


Obs, läses med en stor portion ironi ;)

Petra sa...

Tack för Awarden. Självklart får du denna tillbaka. Kram

Kommandoran sa...

Jag har pubertetssöner (som tack o lov inte sminkar sig, och nätt o jämt borstar tänderna), men de vet fasen inte hur man sätter i en ny toarulle. Eller var tvättkorgen finns. Funderar på nåt skyltsystem...eller att sluta handla mat. Hm, tål att analyseras:)

Knasterfaster sa...

Låter som om vi lever i två helt olika världar. Har ju tre söner. Eftersom jag knappt aldrig sminkar/sminkat mig själv så skulle jag nog ha väldigt svårt för sådant där sminkbeteende.

Gafflan sa...

Jag har inget emot att det sminkas sig lite. Nä, det är kladdet jag inte klarar av! Hade jag gjort så hade min mamma blivit GALEN! (hon var pedant)

Själv var jag ju en sådan bedårande naturell tonåring som aldrig bar varken smink, hårgele eller spray och konsumerade absolut inte några större mängder parfym! ;DD (tror jag hade klippkort på parfymeriaffären)
OBS! detta är ironi.

Carina Bengtsson sa...

När jag läser detta så tänker jag tillbaka på min egen tonårstid. Jag har full förståelse för min mamma idag men på den tiden förstod jag inte vad hon menade...
Kram