onsdag 10 februari 2010

Lite mer yngsta.

För detta med skjöljmedlet är ju inte det enda hon hällt ut!
Otaliga liter med tvål, schampo, hårskum, rengöringsmedel, tandkräm mm har pumpats, hällts, klämts, sprayats och tyckts ut rätt ner i handfat, mattor och golv.
Så länge hon inte var mer än en tvärhand hög gick det fint att hålla dessa saker i från henne högt upp i skåp eller liknande.
Sen kom hon ju på att man kan putta stolar och ställa pallar för att nå eller komma åt det hon så önskade. Jag har alltid undrat varför hon gör sådana här saker eller rättare sagt varför hon inte kan låta bli att pilla?
Nyfiken har hon alltid varit. Så jag antar att det är det som drivit henne.
På frågan (när hon var liten då) "Vad gör du J?", svarade hon då "Ehhh...Vad jag gör?" kunde jag genast räkna ut att det var något på gång och måste handla fort. Som t ex när hon pressade clementiner i leksaksköket, å maj gad vad mycket kladd och juice det blir av lite clementiner. Eller när hon ritande med brun krita på en alldeles nytapetserad vägg. Jag trodde maken skulle få hjärtinfarkt då! Berättelserna är många ska ni veta.
Äldsta har inte varit lika påhittig om man inte tänker på den gången hon målade hela sig vackert grön med vattenfärg eller "röd som en indian" med rött läppstift.
Vad har ni för hyss att dela med er av. Berätta gärna!

13 kommentarer:

Jess sa...

Tja, minsta har målat med tuschpennor i soffan, på golvet och på väggarna... :)

Gafflan sa...

Då håller man sig för skratt ;)

nilla sa...

Kommer att tänka på en julafton när min äldsta var fyra-fem och vi var hemma hos mina föräldrar.

Inom loppet av förmiddagen välte hon julgranen, målade med tusch på min mammas garderob och klippte sönder sina strumpbyxor.

Frustrerad skrek jag: "Linn! Nu har du vält julgranen, målat på mormors garderob och klippt söner strumbyxorna på EN och samma dag!!!", i något slag hopp om att hon skulle förstå att det var för mycket på en dag.

"Men", sa hon kolugnt, "Det är väl inte så mycket..."

Fru Venus sa...

Min yngsta (då 5) rymde från dagis med en kille (hennes idé) för att ta bussen in till stan till lekplatsen brevid butiken där mamma köper vin... Busschauffören ringde dagis och jag (?) fick skäll av dem och "J" av mig...

BrunettAnna sa...

Mina grabbar har inte hittat på så mycket bus...men NÅGON har ristat in OSCAR på uren på utsidan???

Han har åxå traskat runt på IKEA med en alles egen lten IKEA-penna och skrivit sitt namn på minst 2000 ställen...jaja, så länge han va tyst liksom...
L därimot har vart coool-lugn...

Diana sa...

Då jag inte har barn själv har jag inte små söta historier om hyss att berätta, för själv var jag värsta mönsterbarnet som inte gjorde något dumt. Host host.

Petra sa...

Min minsta har varit otroligt pillig på allt. Hon målade bla en helt nymålad trappa hemma som vi hade målat vitt.

Den älsta färglade en tv för hon tyckte att Barbapappa borde ha mera färg. Det var dock inte vår tv... SUCK:

stort och smått sa...

Oj! Jösses! Mina har nog inte gjort så mycket, när jag tänker efter. Peppar peppar!
Min äldsta målade näsan en gång med ett läppstift, och lite på den vita byrån, men det gick ju att tvätta bort...
Hon lyfte ur ett paket med ägg också ur kylen (fullt), och tappade det såklart - efter att smarta jag kom och skrek till!

stort och smått sa...

Vi kommer åka till Norge på fredag eftermiddag, så jag passerar inte Nordby på lördag, tyvärr... Hade varit så kul att titta förbi!

Osloskånskan sa...

Jag har mailat dej!

kvinnan med koftan sa...

ang. ditt förra inlägg om sköljmedel...min ett år äldre son tappade en flaska sockerdricka i hallgolvet (klinkers)i förrgår....hur mycket vi än skurade hittar vi kletiga fläckar överallt fortfarande.det måste vara åldern...

Malla sa...

Då Fabbe var 2 år, vi bodde i lägenhet, han skulle vila middag och jag sprang ner till tvättstugan (låg vid entren). Fabbe somnade och jag sprang ner. Då jag kom tillbaka upp fick jag en konstig känsla. Det var så tyst. Lite för tyst. Gick för att kolla så han sov men ungen var borta. Haha, tänkte jag, grabben har gömt sig. Jag letade. Och ropade. Letade. Fick panik. Ropade. Dog nästan. Sprang ner till tvättstugan, där var han inte. Sprang upp. Sprang ner, sprang ut. Där. Ute på gården. Där gick han omkring, i t-shirt, långkalsonger och stövlar. Han skulle bara leta mig ju. Usch, det var hemskt. Det var ju egentligen inget kul påhitt, men utöver det har han inte gjort så mkt ofog. Än.

Gafflan sa...

Nilla:
Jag skrattade så jag nästan kissade ner mig :)) Är dottern fortfarande lika lugn!?
Som mamma är man vid sånna tillfällen nära nervsammanbrott;)

Fru Venus:
Fick du skäll??? Det var ju personalen som skulle ha skäll. Sötnosar som skulle leka någon annanstans. Tur det gick bra :)

Petra:
*Asgarv*
Visst är det underbart med kreativa barn ;)))

Diana:
Jag oxå! *host host*

Anna:
Det är ju smart att lämna sin autograf ;) Förresten, det gjorde ju min J också. Skrev sitt namn i ett av våra sängbord och sen skyllde hon på L. Smart va? =o)

Agneta:
Hon blev rädd för dig alltså?;))
Vad synd att inte ses men jag tror det kommer fler tillfällen!

Koftan:
Det tror jag oxå ;) Zero kroppskontroll, alltså ;o)

Fru Oslo:
Jag har mailat dig oxå!

Malla:
Fy! Paniken av värsta sort. Tur du hittade honom.