torsdag 4 februari 2010

Gröna fingrar.

Har ni det?
Då är jag avundsjuk.
Alla mina krukväxter dör, vissnar eller får någon konstig sjukdom. Allra bäst, för min egen skull, är tjockbladiga växter eller kanske kaktusar. Orkidéer går också bra, dom är faktiskt ganska svåra att avliva, dom blommar ju inte hela tiden men väldigt länge i alla fall.
Växter på döttrarnas rum är dödsdömt för dom kommer inte själva på att växter ska ha vatten och hur ska då jag, med teflonminne, fixa det??
Varje gång jag åker till vår handelsträdgård så känner jag att: NU ska jag minsann börja ta hand om krukväxterna för det är ju så vackert. (Det är lätt att bli entusiastisk bland en massa växter och annat pynt.)
Gör jag det då?
Nääää, jag faller raskt tillbaka i gamla upptrampade spår. Varför lämna den vägen liksom!
Just idag är jag extra sur på mig själv för jag har låtit två växter dö helt i onödan, jag har inte vattnat helt enkelt. Jag har tittat på dom och tänkt att dom ser förfärligt törstiga ut för att sedan göra något helt annat. Bra va??
Troligtvis skulle jag bara ha växter i tyg och plast men dom är inte snygga, praktiska ja, men inte ett dugg snygga.
Nu ska jag ändå springa runt med vattenkannan och skvätta på lite H2O på dom stackarna som finns kvar så kanske dom överlever i alla fall.
Hopp finns!

15 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Jag kan ta död på orkidéer också.

stort och smått sa...

Jag dödar orkidéer i parti och minut. Men värst är murgröna. De skövlar jag verkligen.

nilla sa...

Jag har kanonupplägget när det gäller krukväxter och trädgård; en man med gröna fingrar. På vårarna jobbar han timmar i trädgården när han kommer hem från jobbet för att han tycker så mycket om det. Och jag sitter i solstol och tittar på för det tycker jag om.

Ulrika sa...

Ha! Orkideer är väl ingen match att ta kål på!
Jag har en massa snygga krukor
med ingenting i...
Snart blir jag anmäld till VO.(Växtombudsmannen)

Chrissan sa...

Du är i gott sällskap.;)

Märta sa...

Inga gröna fingrar här heller. De jag har måste vara riktiga överlevare för kärlek och omsorg är det dåligt med.. På vårkanten brukar jag få något slags inspirationsfnatt och köpa en massa trädgårdsväxter. Brukar bli kattskit av allesammans.. Fast humle är lättskött! :)

Malla sa...

jag har rosa giftfingrar. konstgjort är det bästa!

Monica sa...

Jag har absolut inte gröna fingrar men mina växter verkar ha vant sig vid min något spartanska omsorg...
Kan väl erkänna att jag har dödat en del på vägen...

Torsdagskramen =)

Moster Ma sa...

Alla verkar vra proffs!

"Proffsen gör så att rosorna dör, ge mig hellre en glad amatör" (Tage Danielsson)

Knasterfaster sa...

Precis så är det för mig också! Det ser för bedrövligt ut i fönstren just nu. Jag brukar handla nya krukväxter varje höst. På sommaren dör alla inomhusväxter för då vattnar jag bara utomhus.

kvinnan med koftan sa...

japp sånna fingrar har jag!

Mollamaja sa...

Jo, jag har ju faktiskt mycket gemensamt med dig här, och antagligen är jag många gånger värre.....kan du tänka dig att jag gått och tittat på en av krukväxterna i veckor nu och bara iknte kommit till att vattna och nu tror jag inte den går att rädda. Det är ju så "jobbigt" för jag når inte upp till den...den står på bokhyllan och jag måste ju ta en stol. Ju...

Knaada sa...

Är dom lika dåligt skötta som mina så finns det en ganska stor risk att dom får en vattenchock och dör också. Ta det varligt :)

Jess sa...

Har inga gröna fingrar, men jag har bara suckulenter och orkidéer de klarar sig utan vatten i 3-4 veckor:)

Realisten sa...

Jag dödar allt som växer och förstår inte hur det gå till.