lördag 20 februari 2010

Att klä sig i vintersverige.

Jag var inne hos Alltså och läste.
På hennes inlägg skrev jag en kommentar om hur jag igår eftermiddag, i värsta snöstormen/kylan, såg en tjej iklädd endast tights som slutade under knät. Hennes bara, strumplösa ben, var nedtryckta i ett par tunna tygskor. På överkroppen bar hon full vintermundering. Tygskor måste ju vara jättepraktiskt i snö och kyla! Jag undrar alltid hur man tänker när man går klädd så!?
Nu är det ju inte bara unga människor som uppenbarligen behöver ha en lektion i "hur man bäst klär sig i snöstorm" utan även vuxna.
Jag har ju inte så mycket att stå idag så jag tillbringar mycket tid med att hänga i köksfönstret och helt enkelt glo rakt ut på vägen. What else is there to do liksom.
Idag har jag sett ute på promenad:
*En man klädd i tunna finbrallor, finskor, kort överrock, jävligt kort hår och ingen mössa eller vantar.
*En man klädd i ordentlig vinterjacka med luvan uppdragen, joggingbralla i trikå och sport/joggingsko, inga vantar.
*En mamma, dragandes två små välklädda barn på snowracer, utan mössa och vantar.
*En man och kvinna varav mannen var så välklädd att han med all säkerhet hade kunnat sova på Mount Everest och dennes partner (jag vet att dom är sambos) inte lika välklädd. Hon hade i alla fall inte mössa.
*En tonårig tjej i jeans, ordentlig parkas dock och convers. I övrigt ingen mössa eller vantar.
*Mängder av hundar och dess ägare! Alla välklädda till tänderna t o m småhundarna som bar täcken på sina små darrande kroppar.
Nu undrar jag hur man kan komma på att gå på promenad i detta jävla busväder utan att ta på sig ordentligt med kläder?
Att tonåringar och unga vuxna är lite fåfänga det köper jag...men fullvuxna människor utan ordentligt på varken fötter, huvud eller händer.
Fryser dom inte?

9 kommentarer:

Petra sa...

Hatar att frysa så jag förstår inte hur folk inte kan klä sig varmt.

Knasterfaster sa...

Ja lite märkligt är det. Jag stod här ute och pratade med en granne som varit ute och gått med sin hund. Hon hade varit hemma några dagar - förkyld. Det var -12 och blåste storm. Hon hade ingen mössa. Jag förlåter ungdomar som inte klär sig ordentligt. Det kan vara så att de faktiskt inte har råd.

Fru Venus sa...

*suckar* jag hade tredje världskriget med tolvåringen just innan hon skulle iväg med flyget, hon vägrade ta med sig överdragsbyxor för "de låter när man går". Och?

Gun sa...

Ja du jag fattar det inte heller. Jag klarar inte av att frysa en minut, så jag fattar inte hur man kan gå på stan, vänta på bussen, eller vad som helst utan att vara ordentligt klädd.

Malla sa...

Här uppe i norr tycker man att folk borde ha lärt sig, men inte det. Min kära mangick till stan idag med tunn jacka och höstskor, visserligen en mössa på skallen men åt helsike för lite klädd ändå. Han tog taxi hem.

Tänkte bara sa...

Jag hatar att frysa så jag har dunjacka med luva. Päls i skorna, som tyvärr trycker på tån. Halsduk, vantar med icke mössa.
Har oxå sett en del tjommar. En i italienska skinnskor och blåjeans med hål i.

En Glimt av Mitt Liv sa...

Jag håller med dig till fullo.
Ibland undrar jag hur tankarna flyger i människors huvud. Många ungdomar har tunna tygskor på sig. Min dotter är 16 år gammal och det är en kamp ibland om vad hon ska på sig på fötterna. Det gör mig galen! De förstår inte sitt eget bästa.

Trevlig blogg förresten.
Jag lägger in dig som en länk på min blogg.
Kram/
Carina

Pillargontanten sa...

Hundfolk, kan i alla fall klä sig :O)
Kanske just för att man är ute med hunden, och inte på catwalken :O)

Gafflan sa...

Jgg läser att alla håller med om att varma kläder är ett måste...varför kan en del inte inse det?
Vinterkramar till er.