fredag 15 januari 2010

Ni vet...

...krukväxten "hjärtan på tråd"?!
Om man inte vattnar dom blir dom väldigt skräpiga.
Om man inte vattnar dom stackars krukväxter man har så dör dom.
Jag glömmer bort att jag har växter som ska vattnas.

10 kommentarer:

Krakelsprakel sa...

Och om man vattnar dem, så dör de också. Det är ganska pissklena växter. Köp en annan.

Petra sa...

Du kanske skall satsa på kaktusar :-)

Madlar sa...

Släng ut skiten o köp nytt!

IKA sa...

Haha, jag måste dra på munnen både när jag läser inlägget och kommentarerna, härliga allihop. Blommor och jag är något som inte heller samsas alltför väl. Brukar hålla mig till gröna slitstarka växter. Fick dock en underbar vit Orkideé som vattnas en gång i veckan och då "dränker" man den och sedan är det klart! Underbart.

Sköt om dig tjejen

Knaada sa...

Du skulle se mina! Det enda tecknet på att det någonsin varit krukväxter är krukorna...

stort och smått sa...

Och här kommer jag, och vill påstå att hjärta på tråd är den finaste och lättaste växten jag någonsin haft (förutom kaktusarna när jag var liten) - den ska ha mycket vatten.
Min står i köksfönstret (norrläge) ovanför diskbänken, vilket gör det lätt för mig att se den och känna i jorden ibland, vilket underlättar skötseln kanske. Gör ett nytt försök! De är ju så fina!

Men jag märker att även den lilla jag har på jobbet fått nytt liv sen jag började vattna mer rejält! Dock inte stå med vatten i krukan någon längre tid.

Gafflan sa...

Krakelsprakel:
Håller med om det men dom är fina :)

Petra:
Bra idé :)

Madlar:
Jag tror jag ska köpa lite nytt :)

Ika:
Orkideér har jag faktiskt. Dom är lättskötta. Dränka 1/g ve. Det brukar jag komma i håg :)

Knaada:
Hahaha =)

Agneta:
Jag har två men det är bara den ena som är risig och som kommer att åka i soptunnan. Dom är fina men lite skräpiga. Ska försöka att inte helt ha i hjäl den andra, fast den är lite på gränsen :)
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN AGNETA! *sjuger jag må hon leva*

Malla sa...

Annars kan man gifta sig med en dansk som dödar varenda krukväxt. Han tror att de ska ha ett niagarafall varannan dag. Jag som lärt dom att max varannan vecka blir det käk! Det blir mer och mer kontgjort i våra fönster. Tyvärr tror jag han vattnar dom med.

Gafflan sa...

Malla:
Makens mormor hade, den sista tiden hon bodde hemma, bara konstgjorda växter. Jorå hon vattnade dom varenda jädra dag och vi andra tömde krukor ;)

De Tokiga Brokiga sa...

Jag har också noterat att växter funkar så. Dyrt blir det också. Länge hade vi inga alls, men det känns liksom inte riktigt som ett hem om man inte har halvdöda risiga saker lite här och där i fönstren...