tisdag 10 november 2009

Hög ambitionsnivå.

Var på utvecklingssamtal med fjortisen igår.
Det är alltid roligt att gå på hennes utvecklingssamtal för det finns inga bekymmer att tala om!
Vi har aldrig pushat på eller haft krav att du måste plugga. Uppmuntrat, javisst men som alla föräldrar vill man ju sina barn det bästa, eller hur?
Hon är duktig och har höga krav på sig själv har en egen motor som hela tiden strävar efter att göra bättre ifrån sig i alla ämnen, att bli bättre.
Favoritämnet är....bild. Rita, teckna, måla det är hennes passion och hon är duktig, så duktig att hennes nuvarande bildlärare inte tycker att MVG räcker som betyg.
Så har vi ämnet Idrott!
Hon ger alltid 100% men...hon är ingen atlet, långt ifrån. Det är ett ämne som inbjuder, för henne, till många skratt. (hon har såpass med självinsikt att hon kan driva med sig själv)
Hon har inget bollsinne, ingen taktkänsla (dom har dans på idrotten) är smidig som ett kassaskåp och kan inte hoppa hopprep och räkna på samma gång. Ja...då förstår ni att idrott inte är hennes bästa ämne men hon har uppnått alla mål och då känner hon sig nöjd. Nej, vi kan ju inte alla bli atleter!

6 kommentarer:

Lusamusa sa...

Det där låter ju helt klart betryggande!

Stattinskan sa...

... man kan inte vara bäst på allt ;-) Härligt att hon redan i fjortonårsålder kan ha självironi! Kramar

stort och smått sa...

Jag håller med föregående talare! : )

Madlar sa...

Skulle tro att hon i framtiden kommer att ha roligare av sin estetiska sida än att göra kullerbyttor o dansa linedance ;)

Chrissan sa...

Jag hade en 5:a i idrott, men en svag 3:a i bild...
Alla är vi olika och tur är väl det!

Att vara estetiskt lagd är inte fy skam, var såå avundsjuk på tjejen i klassen som tecknade så där som bara de med rätta ådran kan.

Gafflan sa...

Till er all:
Hoppas bara att hon inte får "soppatorsk" lagom till 9:an. Hon har självironi och kan driva med sig själv riktigt duktigt. Jag tror oxå att hennes estetiska läggning kommer att ge henne stor glädje själv hade jag kunnat ge vad som helst för att kunna rita! Jag kan inte ens dra en rak linje med linjal och få det att se snyggt ut! :)