tisdag 20 oktober 2009

Trots

min lilla inköpslista så kommer jag hem utan duschtvål och jag lovar...det som finns kvar i flaskan (den är halv) kommer kanske, det tål att upprepas, kanske räcka till i morgon.

Jag vet inte men jag misstänker att döttrarna dricker shampo och duschtvål. Det är ju typ nästan slut jämt. Många gånger har jag stått i duschen med en "pruttande" flaska som med nöd och näppe släppt ifrån sig så pass mycket innehåll att det gett önskat resutlat på kropp och knopp.
Vi har också blivit storkonsumenter av hårspray och hårmousse! Jag använder ytterst sparsamt med båda sakerna. För det första har både jag och maken kort hår, för det andra blir det vax för att forma håret.
När fjortisen har använt hårspray måste vi andra vänta en lång stund innan vi vågar gå in i badrummet. Vi riskerar astmaanfall och för att toppa spraychocken drar hon på med lite extra lukta gott.
Yngsta dottern har hårmousse som favorit. Handbollsstora (ok, jag kanske överdriver lite) högar ska in i håret. Det är klart, sen kan man alltid skoja lite med mamma och kolla hur mycket mousse det finns i en "megabigsize" flaska genom att trycka ut en hel sådan i handfatet!
Jag tycker att föräldrar med pubertala barn borde ha stående rabatt på hygienartiklar hos alla handlare i Sverige. Eller hur?

3 kommentarer:

kvinnan med koftan sa...

känner igen det där :)
har oxå haft en period då det äts schampoo o balsam....för att inte tala om den döda långhårsråttan man får dra ut i duschens vattenlås...URK

Gafflan sa...

Ja, den ja. Den har sitt bo även i vårt handfat.

Sus Klurar sa...

JA! Den skriver jag under på!
Jag undrar alltid vart balsamet tar vägen då barnen åker hem...=)