tisdag 22 september 2009

She knows it all.

Så! I vår familj har vi en liten, besserwisser är inte rätt ord, "så här ska det vara" tjej.
Hon kan informera mig om att så där gör man inte när man steker pannkakor eller innan hon lägger sig på kvällen tala om för mig att jag minsann inte ska glömma att släcka ytterbelysningen. Berättar för fjortisen hur hon ska läsa sin läxa, lägger sig i alla samtal, påpekar att man visst ska smaka på mat man inte gillar (fast det gäller inte henne naturligtvis).
Allt som oftast måste jag tala om för henne att vi alla är äldre och har gjort, gäller matlagning i synnerhet, saker en miljon gånger eller t om kan göra i sömnen.
Hon är även extremt bra på att argumentera för något hon vill göra, köpa etc. Har alltid en bra ursäkt till varför saker inte gått som hon tänkt sig, är bra på att skylla i från sig också. Att ge sig i en diskussion finns inte utan hon ska alltid ha sista ordet. Förslag till framtida arbete är framförallt politiker eller försäljare.

2 kommentarer:

Mamma J sa...

Jäkligt irriterande att bli utsatt för - men samtidigt väldigt bra när hon kommer ut i "livet" - att våga ifrågasätta och inte vara överdrivet rädd för auktoriteter. Det är en trygghet att veta att trots att de är lite halvjobbiga att bo med en period - att de kommer att klara sig bra när mamma inte är med. Också.

Joacim sa...

Förstår vad du menar, de kan vara fantastiska på att spotta ur sig argument för de mest befängda saker.

Så när ens egna argument tar slut återstår bara rent maktspråk att ta till. T.ex;

-Pappa, varför måste jag ha cykelhjälm men inte du?

-Därför att livet är orättvist och ju snabbare du lär dig det desto bättre kommer du klara dig längre fram.

-Jag vill i alla fall inte ha hjälm!

-Fint, då behöver du inte någon cykel heller. Vi ger den till din lillasyster istället, hon älskar sin hjälm.

Fint, va? ;)